28 Şubat ve Bilinmeyen Gerçekler

28 Şubat ve Bilinmeyen Gerçekler

ABONE OL
28 Şubat 2016 16:59
28 Şubat ve Bilinmeyen Gerçekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Gençlik Vakfı ve 28 Şubat Gerçeği

Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği Enderun Sohbetleri’nin ikincisini Şevki Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 kişinin dinlediği konferansta katılımcıların programın sonuna kadar salondan ayrılmadığı gözlerden kaçmadı.
KONUK: DARBE MAĞDURU ŞEVKİ YILMAZTÜGVA Kocaeli Enderun Sohbetleri adı altında gerçekleştirdiği konferansında ‘28 Şubat ve Darbeler Tarihi’ konusunu ele aldı. 28 Şubat darbesinin simge isimlerinden olan, gerek belediye başkanlığı gerek milletvekilliği yaptığı dönemlerde milletimizin gönlünde taht kuran ilahiyatçı yazar Şevki YILMAZ, 25 Şubat tarihinde Leyla Atakan Kültür Merkezinde katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

7
YAZICI “28 ŞUBAT SÜRECİNİ GENÇLERE İYİ ANLATMALIYIZ”TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı konuşmasında, “İmam hatiplerin, Kur’an kurslarının kapatıldığı, başörtülü kardeşlerimizin üniversiteye alınmadığı, çok büyük sıkıntıların çekildiği o dönemi hatırlamak dahi istemiyoruz fakat tam tersine daha çok hatırlayıp, daha çok hatırlatacağız. Genç kardeşlerimiz bunları iyi bilmeli. Müslüman bir kez geçtiği delikten ikinciye geçmez. Bizim görevimiz de bunları gençlere en iyi şekilde aktarmaktır. İnşallah bunu gerek tiyatrolarımızla, gerek konferanslarımızla gerçekleştireceğiz” dedi
Yusuf Yazıcı Konuşma-2
4

YILMAZ: ”HUKUKUMUZU ROMAYA KURBAN ETTİLER”
1996 yılında kurulan Refahyol Hükümeti sırasında meydana gelen ’28 Şubat‘ sürecinde Merhum Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerle birlikte siyasi yasaklılar içinde yer alan YILMAZ, 28 Şubat Sürecini ‘Bir Mağdurun Gözünden’ ele alarak katılımcılara tecrübelerini aktardı. YILMAZ süreci tanımlarken şu etkileyici sözleri kullandı: “Maddi ve manevi ne kadar değer varsa hepsine savaş açtılar. Cumamızı pazara kurban ettiler, bin yıllık harflerimizi Latinceye, Yunancaya kurban ettiler. Kuran-ı Kerim’i mezarlara, hukukumuzu Roma’ya kurban ettiler. Gençliğimizi mahvettiler…”
ENDERUN SOHBETLERİ’NE İLGİ HER SEFERİNDE ARTIYOR
Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği, ilkini yaklaşık 20 gün önce konuşmacı Halit Çokan’la başlatmış olduğu Enderun Sohbetlerine katılım her geçen gün artıyor. Salonun tamamen dolduğu ve çoğu katılımcının konferansı ayakta takip ettiği görüldü. Programın sonunda konuşmacı Şevki Yılmaz’a çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Enderun Sohbetleri 15 günde bir yerli, 15 günde bir ulusal isimlerin konuşmacı olacağı programlarla devam edecek.

kaynak:tügva

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.