AFAD Çalışanları Yemekte Buluştu

AFAD Çalışanları Yemekte Buluştu

ABONE OL
10 Mart 2016 09:20
AFAD Çalışanları Yemekte Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde AFAD çalışanlarına yönelik 10 ilin katılımıyla Çığ Eğitim semineri düzenlendi.

Seminer sonunda düzenlenen yemeğe AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD-SEN Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Baba, AFAD-SEN Sendikası Erzurum İl Başkanı Mehmet Yıldızhan ve 10 ilden gelen kursiyerler katıldı.

Palandöken Kayak Merkezinde yapılan Çığ Eğitim Seminerinde Erzurum’un ev sahipliğinde Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş ve Batman illerinden üçer kişilik gruplar halinde altmış kursiyere çığ eğitim semineri verildi.

AFAD Çalışanları Sendikası AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, ‘’Türkiye genelinde 81 ilin katılımıyla kısım kısım yapılacak çığ eğitim kapsamında bu haftaki kurs yerimiz 10 ilin katılımıyla Muş ilinden Genel Başkan sıfatıyla katıldım. Eğitim programı esasında Erzurum’a gelen illerin AFAD ekipleri kendi aralarında kaynaşma açısından önemini sağladık. Erzurum AFAD İl Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Bu kaynaşma seminerine ev sahipliği yapan Mehmet Yıldızhan’a teşekkür ederim. Bizler AFAD-SEN olarak 2014 yılında kurulan sendikamız bu çerçeve doğrultusunda öncelikli amacımız AFAD çalışanlarının 24 saat esasına göre görev yapmalarına rağmen her hangi bir fazla mesai ücreti veya AFAD tazminatı ödemeleri yapılmamaktadır. Diğer kamu kuruluşları ile kıyaslama yapılırsa AFAD’ın bir artısı veya bir fazlası yoktur. Bizim amacımız AFAD çalışanlarının fazla mesai veya ek ücret verilmesi ile ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz. Şu an Türkiye’de bir ilk olarak AFAD çalışanları adına fazla mesai ücretlerinin bireysel hukuk yollarının tıkalı olduğu, ayrıca Danıştay’dan da karar olarak ret çıktığı için, bireysel olarak Anayasa Mahkemesi’ne fazla mesai alması yönünde bireysel başvuru yapıyoruz. Burada ki amacımız Çığ eğitimine gelen bölge illerinin Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından organizesi yapılan tanışma yemeğinde buluştuk ‘’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.