AGD, Şehitler Gecesi Düzenledi

AGD, Şehitler Gecesi Düzenledi

ABONE OL
12 Mart 2016 21:33
AGD, Şehitler Gecesi Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesinin hazırladığı ‘Şehitler Gecesi ve Erbakan’ konulu etkinlikte çoşkulu ve duygusal anlar yaşandı.

Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi’nde Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Şehitler Gecesi ve Erbakan’ konulu program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Şehadet ve Erbakan konulu sinevizyon gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya yaptı.

Bedrettin Beyazkaya konuşmasında şehadetin önemine vurgu yaparak, hayatın her anının cihatla donatılması gerektiğini söyledi.

Beyazkaya, Rafi Bin Hudeye, Metin Yüksel, Ömer Muhtar ve Ahmet Yasin’in şehid edilmesinden bahsetti.

Geceye konuşmacı olarak katılan Hatip Ömer Mert, şehadetin 8 özelliğinden bahsederek, infak, ihlas, istikamet, iyi ahlak, ihsan, itaat, istişare ve istikrarı anlattı.

Ömer Mert, sahabe ve son donem şehitlerinin hayatlarından kesitler sunarak, Necmettin Erbakan’ın Türkiye ve Dünya Müslümanlarına çok ciddi kazanımları olduğunu kaydetti.

Erbakan’ın, İslam Birliği ve İttihadi İslam uğruna bütün ömrünü adadığını dile getiren Mert, son nefesine kadar bu dava uğruna mücadele ettiğini söyledi.

Programın sonunda ezgi sanatçısı Ammar Acarlıoğlu marşlarıyla salonu heyecana boğdu. Salonda bulunanlar heyecan ve duygusallığı bir arada yaşadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.