Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek’i Yerden Yere Vurdu!

Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek’i Yerden Yere Vurdu!

ABONE OL
04 Mart 2016 19:23
Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek’i Yerden Yere Vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray eski Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, “Sayın Ünal Aysal döneminde Galatasaray uçurumun kenarına kadar geldi. Galatasaray o sırada paraşütle aşağı inebilirdi. O imkanı Dursun Özbek ve yönetimi kullanamadı. Galatasaray’ı UEFA’ya götüremeyen başkanın adı Dursun Özbek’tir” dedi.

Galatasaray eski Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, “Sayın Ünal Aysal döneminde Galatasaray uçurumun kenarına geldi. Galatasaray o sırada paraşütle aşağı inebilirdi. O imkanı Dursun Özbek ve yönetimi kullanamadı. Galatasaray’ı UEFA’ya götüremeyen başkanın adı Dursun Özbek’tir” dedi.
UEFA Avrupa kupalarından 1 yıllık men cezası alan Galatasaray’da, eski başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, ‘UEFA Cezasının Gerçekleri’ konulu bir basın toplantısı düzenledi. Şişli’de bir restoranda yapılan toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özdoğan, Galatasaray’a verilen ceza ile kulüp tarihinin değiştiğini söyledi. 111 yıl sonra Avrupa’ya gidemediklerini belirten Özdoğan, bırakılan bu mirasa saygı duyduğunu ve önünde eğilerek özür dilediğini dile getirdi. “Kemikler sızladı, yürekler ağladı, yeter artık!” diyen Özdoğan, birazcık dikkat edilse ve çözüm bulunsaydı bu cezanın gelmeyeceğini söyleyerek, “2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 dönemlerinin toplamı olarak 164 milyon Euro zararımız var. Bu zararı gördüğünüz gibi değerli yöneticilerimiz döneminde oldu. Bazısı 2.5 ay, bazısı 1 yıl çalıştı. Sonuçta biz 164 milyon zarar ettik. Değerli başkan Dursun Özbek’in her lafı UEFA’da bir bankanın içine konuyor, her lafının altı çiziliyor. Siz diyorsunuz ki ‘ben Podolski’yi aldım. Önümüzdeki dönem kadroyu gençleştireceğim ve yetenekli isimler alacağım’. Zaten açığınız var, bir de böyle bir söylemle devam ediyorsunuz. UEFA’da herhangi bir sıkıntımız gözükmemektedir diyorsunuz. Halbuki Ekim ayında Cenk Ergün diyor ki; ‘Galatasaray Avrupa’ya gidemeyebilir’. Sayın başkan ise sıkıntı yok diyor” ifadelerini kullandı.

“SİZE NASIL CEZA VERMEYECEK UEFA”
Kulüpte son yıllarda yaşanan karışıklıklar karşısında UEFA’da Hakimler Kurulu’nun kafasının karıştığını vurgulayan Özdoğan, “Hakimler Kurulu’nun kafası karıştı; bu kulüpte neler oluyor diyor. Popülist söylemler devam ettiği sürece her şey farklı noktaya gider bunu unutmayın. 2015-2016 yılı ilk 6 aylık dönem zararı 16 milyon Euro kulüpte. Ama bir şey söyleyeceğim size; bu takım 4 yıldız almış şampiyon olmuş bir takım. Sizin UEFA gelirleri, yayın gelirleri artmış, buna rağmen 16 milyon Euro zarar ediyorsunuz. UEFA sizin söylem ve eylemlerinizi görüyor. Size nasıl ceza vermeyecek” diye konuştu.

OYUNCU SÖZLEŞMELERİ İLE YAPILAN ZARAR
Öte yandan Özdoğan, Hakan Balta ile imzalanan sözleşmede yapılan bir yanlışlıkla kulübün ekstra zarara uğratıldığını belirterek, bu zararın nasıl, nereden kaynaklandığını anlattı. Özdoğan, Ünal Aysal döneminde sporcularla yapılan anlaşmalarda, sporcuların alacağı yıllık ücretlerin Euro kurunu 2.8 TL olarak sabitlendiğini ancak o anlaşmalarda menajerlerin koydurduğu ‘Eğer siz kulüp olarak herhangi bir sporcuyla güncel kur üzerinden sözleşme yenilerseniz bu madde iptal olur, o zaman biz de güncel kurdan paramızı alırız’ maddesini eklediklerini dile getirdi. Hakan Balta’nın sözleşmesini güncel kurdan yenilenmesiyle diğer 7 oyuncunun da bu maddeye istinaden kulüpten paralarını güncel kur üzerinden aldıklarını sözlerine ekleyen Özdoğan, bunun Galatasaray’a yılda 2 milyon Euro’ya yakın ek yük getirdiğini söyledi.

“UEFA’DAN KIRMIZI KART GÖRDÜK”
Galatasaray’ın UEFA’dan kırmızı kart yediğini dile getiren Özdoğan, “Süper Lig’de üçüncülük için mücadele ediyoruz. Maddi manevi kaygılarımız var. 111 yıl sonra yeter artık diyoruz. UEFA’nın dışında kalan Galatasaray değil yönetim kuruludur. Bu yönetim kurulu UEFA’nın dışında kalmıştır. Biz 2016-2017 yılında biz kırmızı kart gördük” dedi.

“O İMKANI DURSUN ÖZBEK KULLANAMADI”
Özdoğan, “Galatasaray bugün UEFA’ya gidemiyorsa sayın Ünal Aysal dönemindendir. Sayın Ünal Aysal döneminde Galatasaray uçurumun kenarına geldi. Galatasaray o sırada paraşütle aşağı inebilirdi. O imkanı Dursun Özbek ve yönetimi kullanamadı” ifadelerini kullandı.

“SÖYLEM VE EYLEMLERDE FARK OLMADIĞI İÇİN GALATASARAY BU CEZAYI ALDI”
Bir futbol takımı için en kötü cezanın men cezası olduğunun altını çizen Özdoğan, “Efendim 3 yıl nereden çıkmış, hiçbir divan konuşmasında yok. Mayıs ayında göreve gelirken yok. Şimdi niye konuşuluyor. UEFA’ya gideceğiz dedi başkan her zaman. Biz olmayacağız Galatasaray’ı götüremeyen dedi. Sayın Özbek’in bu zararda payı azdır ama söylemlerde, eylemlerde hiçbir fark olmadığı için Galatasaray bu cezayı aldı. Sayın başkan ciddi bir oy farkıyla çıkıp kazandığında deseydi ki; ‘arkadaşlar biz bazı şeyleri yapamayacağız’, o zaman farklı yönlere giderdi. Galatasaray’ı UEFA’ya götüremeyen başkanın adı Dursun Özbek’tir” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY BU ANLAYIŞ VE VİZYONLA BİR YERE VARAMAZ”
Galatasaray’ın bu anlayış ve vizyonla bir yere varamayacağını söyleyen Ahmet Özdoğan, “Mustafa Denizli’ye 5-6 transfer sözü veriyorsun. Tabloyu görüyorsun, nasıl veriyorsun o sözü. UEFA’dan mektup gelmeden önce Galatasaray 2 tane transfer yaptı. UEFA’nın önüne gidiyor bunlar. Bunlar düzelmiyor ve men cezası veriyorlar. Men cezası Galatasaray tarihinin en büyük cezasıdır” dedi.
Öte yandan Özdoğan, Galatasaray Kulübü’nün iletişim ve medya yapılarının özelleştirilmesiyle ilgili ise, “Bir kulübün iletişim ve medyası kozmik odasıdır, kara kutusudur, asla özelleştirilemez” diye konuştu.
Özdoğan son olarak, yeniden seçimli genel kurula gidilmesi gerektiğini ifade etti. Genel kurulda Dursun Özbek dışında iki aday daha çıkacağını iddia eden Özdoğan, Galatasaray’ın başkansız kalmayacağını vurguladı.

Kaynak: İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.