Ali Ağaoğlu:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 yıl önceki talimatına rağmen Uludağ’ın Davos yapılması için adım atılamazken, bakanlıklar ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki tartışmasına Uludağ’da oteli bulunan iş adamı Ali Ağaoğlu da katıldı. Ali Ağaoğlu, şu anda Uludağ’a yatırım yapacak kimsenin olmadığını söyleyerek, “Yetki yerel yönetime verilmeli. Bursa Büyükşehir Belediyesi çok istekli. Sorunları çözer” dedi.

Uludağ’daki Ağaoğlu My Mountain Otel’de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’ın çok zor bir sezon geçirdiğini söyledi. Uludağ’ın durumunun ortada olduğunu belirten Ağaoğlu, “Ben biraz bu aralar bürokrasiye direniyorum. Çünkü Türkiye’de iyi yapılan şeylerin önünde de engel olabiliyor. Tabi ki yatırımcının da burada günahı var. Birlik olamadık. Herkes bencillik yaptı. Bürokrasi üzerinde etkili olamadık. Uludağ’ı ileri götüreceğimize tam tersi geri gitti” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 yıl önceki talimatına rağmen Uludağ’ın Davos yapılamadığını belirten Ağaoğlu, “Uludağ’da ikinci bölge Turizm Bakanlığı’na bağlıyken, birinci bölge ise Orman Bakanlığı Milli Parklar’a bağlı. 1936’da kayak turizmi başlamış. 2000 yılında Bayındırlık ve Orman Bakanlığı bir proje hazırladı. Mevcut binalara ek bina yapılacaktı. Daha sonra yapılan değişiklikle ek yatırımlar tamamen kaçak durumuna düştü. Birinci bölgedeki Ağaoğlu Oteli 35 bin metrekare kapalı bir alanı vardı. 4 bin metrekareye düşürüldü. Bugün 4 bin metrekarelik bir turizm tesisinden bahsetmek imkansız. Böyle saçma sapan şeylerle neticede bende gidip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na otelin anahtarını verdim” dedi.

Kar makinaları sistemi hangisi en iyisi ise onu yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ağaoğlu, “Bu işi yapmaya da Haluk Beceren’e söyledik. Çünkü o Uludağ’ı bizden daha iyi biliyordu. Ancak buna uygun makinalar getirilmedi. Buradaki şartlara uygun değildi. Şu anda Uludağ’da suni kar sistemi var. Ama sistem olarak yanlış olduğu için çalışmıyor. Artık Uludağ’a yatırım yapacak yatırımcılar kalmadı. Çünkü yatırım yapabilecek ekonomik güçte bir yatırımcı yok. Bunu da itiraf etmiş olayım. Mevcut oteller 1950’lerde yapılmış, o zamanlar Uludağ’ın en güzel otelleriydi. Ama şu an yıkılıyor desem yeridir. Buradaki oteller kendilerini yenileyemedi” şeklinde konuştu.

Uludağ ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi gerektiğini ifade eden Ağoğlu, “Ben inanıyorum ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuda çok istekli. Sorunu çözer. Ama verilmiyor. Ona rağmen atık konusunda Uludağ’ın çok büyük sorunu vardı, bunları halletti. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda son derece yapıcı bir çalışma yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.