Aziz Şehitlerimiz Anıldı

Aziz Şehitlerimiz Anıldı

ABONE OL
13 Mart 2016 11:18
Aziz Şehitlerimiz Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi şehitlerimizi andı. Kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve her bölümüyle büyük ilgi gören Manaya Yolculuk’ta bu ay vatanımızın huzuru, devletimizin bekası ve milletimizin selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anıldı. Programı eşi İkbal Çelik ile birlikte izleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 günde gerçekleştirdiği programları 10 bin kişinin izlediğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Manaya Yolculuk programı yine büyük ilgiyle karşılandı. Program, Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Necip Karakaya’nın sunduğu, TRT Avaz tarafından naklen ekranlara taşınan Manaya Yolculuk, bu ay Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne özel bir programla izleyici karşısına çıktı. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin anıldığı ve şehitliğin ne denli yüce bir mertebe olduğunun dile getirildiği programa Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile Sanatçı Murat Kekilli konuk oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik ile birlikte izlediği programda Necip Karakaya ilahiler okurken, Murat Kekilli de başta Çanakkale Türküsü olmak üzere kahramanlık hikayelerimizi anlatan türküleri seslendirdi. Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise İstiklal Marşı ve Çanakkale Şiiri’nden mısralar okudu ve Çanakkale şehitlerimizin hikayelerini anlattı. Nursaçan’ın Kınalı Hasan ve Şehit Ahmet hikayeleri gözyaşları ile izlendi.

Program sonunda konuklarına teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Manaya Yolculuk’un her geçen ay daha da büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Nisan ayında yapılacak Manaya Yolculuk programında Kutlu Doğum’un ele alınacağını hatırlatan Başkan Çelik, Kayserilileri bu programı izlemeye davet etti. Son 10 günde yapılan kültür sanat programlarını 8 bin 800 kişinin izlediğini belirten Başkan Mustafa Çelik, Manaya Yolculuk’u izleyenlerle birlikte 10 bin kişiye ulaşıldığını söyledi ve kültür sanat programlarının artarak süreceğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, programın konuklarına çiçek verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.