Bakan Şiir Okudu; Hep verelim el ele, patlatalım bombaları

Bakan Şiir Okudu; Hep verelim el ele, patlatalım bombaları

ABONE OL
08 Mart 2016 23:35
Bakan Şiir Okudu; Hep verelim el ele, patlatalım bombaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İsmet Özel’in “Amentü” isimli şiirini TBMM Genel Kurulunda okuması, muhalefetin tepkisini çekti.

TBMM Genel kurulunda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde soru-cevap işlemi esnasında İsmet Özel’e ait “Amentü” isimli şiiri okuması muhalefetin tepkisine neden oldu. Bakan Ağbal, şair İsmet Özel’in şiirinde şu dizeleri okudu:

“Ezan sesi duyulmuyor, haç dikilmiş minbere, kafir Yunan bayrak asmış camilere, her yere, Öyleyse gel kardeşim hep verelim el ele, patlatalım bombaları çanlar sussun her yerde. Çanlar sustu fakat binlerce yılın yabancısı bir ses değdi minarelere, ‘tanrı uludur, tanrı uludur.’ Polistir babam Cumhuriyetin bir kuludur.”

Bakan Ağbal’ın şiir okumasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Böyle bir konuşma Meclis çatısı altında hiçbir milletvekiline yakışmaz da kabinenin bir üyesi bunu niye yapıyor, gerçekten utanarak ve üzülerek dinledik” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Bakulen ise, “Ben Müslüman ve Şafi mezhebine mensup bir grup başkanvekili olarak Sayın Bakanın dile getirdiği, okuyarak onayladığı nefret söylemini aşan o cümlelerin tamamını buradan kınıyorum” açıklamasında bulundu.

“YUNAN MİLLETİNE KARŞI MİLLET VEYA DİN OLARAK SALDIRI ANLAMINI TAŞIMAZ”

Muhalefet grup başkanvekillerinin okuduğu şiire gösterdiği tepkiye cevap veren Bakan Ağbal, “Kurtuluş Savaşı döneminde bu ülkenin karşılaştığı işgal karşısında yaşanan acılara, ıstıraplara, bu ülkenin bin yıllık medeniyet kültürüne ve birikimine karşı yapılan saldırıya karşı bir iç okumadır, o tarihsel dönemin bir anlatısıdır. Hiçbir şekilde Yunan milletine karşı millet veya din olarak saldırı anlamını taşımaz. Zaman zaman burada Kurtuluş Savaşı dönemini anımsıyoruz, Kurtuluş Savaşı döneminde yapılanları biliyoruz ve bugün gelinen noktada bu okuduğum şiir tamamen tarihsel bağlamında, o döneme ait gelişmeleri özetleyen bir şiirdir. Benim burada herhangi bir millete karşı, herhangi bir dine karşı özel olarak olumsuz düşünce içinde söylemem mümkün değildir. Bunu maksadından kopartıp güncem bir şekilde farklı bir yere saptırmak olsa olsa sizin kafanızın ardındaki ayrımcılık ve nefret söylemine dayanmaktadır” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.