Balkan Arboretumu Ağaç Dikim Töreni

Balkan Arboretumu Ağaç Dikim Töreni

ABONE OL
14 Mart 2016 09:55
Balkan Arboretumu Ağaç Dikim Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nin, Hayat Ağacım Projesi kapsamında Balkan Arboretumu’nda ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Balkan Arboretumu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlar, akademisyenler, idari personel, ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Rektör Yörük, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, Balkan Arboretumu’nun gelişen yüzüne dikkat çekerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje kapsamında Balkan Arboretumunda Lüleburgaz, Keşan ve Edirne Orman Fidanlık Bölge Müdürlüklerinden temin edilen 900’e yakın adet ağaç temin edildiğini söyleyen Rektör Yörük, bu ağaçlarının çoğunun dikiminin tamamlandığını söyledi. Prof. Dr.Yörük, üniversitenin çevreci üniversite misyonuna uygun olmaya çalıştığını belirterek, “Biz de üniversite olarak 1 Ocak itibariyle EBY sistemimiz ile her gün 403 bin 663 sayfa kağıdı ve yaklaşık 50 tane ağacı kurtarmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar önceden belirlenmiş yerlere ağaçlar dikildi. Ağaç dikimi ve gerçekleştirilen çalışmalar ile bölgenin endemik bitkilerinin de olduğu bir alan oluşturulmuş ve bölgenin peyzaj düzenlemesi yapılmış olduğu belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.