Başbakan Davutoğlu Mersin’deki ’Ftö/pdy’ Davasına Müdahil Oldu

Başbakan Davutoğlu Mersin’deki ’Ftö/pdy’ Davasına Müdahil Oldu

ABONE OL
09 Mart 2016 15:41
Başbakan Davutoğlu Mersin’deki ’Ftö/pdy’ Davasına Müdahil Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasına avukatı aracılığı ile dilekçe vererek müdahil olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan müşteki avukatlarından Murat Altındere, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni devirmeye teşebbüs etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak’ gibi suçlamalarla yargılanan ve aralarında İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüklerinde çalışan eski emniyet mensuplarının bulunduğu FTÖ/PDY davasında önemli bir gelişme yaşandığını söyledi. Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun avukatı İsmail Işık tarafından dosyaya müdahillik dilekçesi ve vekaletname sunulduğunu belirten Altındere, “Bu şekilde tüm dosya kapsamı artık Sayın Başbakanımızın da bilgisinde. Çünkü bu davada en önemli suçlama, ’Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetini devirmeye teşebbüs etme’ suçlamasıydı. Dolayısıyla hükümetimizin başında olan Sayın Başbakanımızın müdahil olması yasal manada normal bir süreçtir. Bu da göstermektedir ki, Mersin’deki bu yapılanmanın devletin en üst tabakasındaki kişilerin kişisel verilerinin de incelendiğini gösteriyor” dedi.

Altındere ayrıca, dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da buradaki İstihbarat Şube’de kişisel verilerinin incelenmiş olmasından dolayı Mersin 2. Ceza Mahkemesi’nin Ankara mahkemesine yazı yazıldığını sözlerine ekledi.

“Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonun ardından 66 kişi hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, bir başka dosyanın da dahil edilmesiyle davada yargılanan sanık sayısı 70’e yükselmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.