Başkan Ergün Sağlık Çalışanlarının Bayramını Kutladı

Başkan Ergün Sağlık Çalışanlarının Bayramını Kutladı

ABONE OL
13 Mart 2016 12:39
Başkan Ergün Sağlık Çalışanlarının Bayramını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şunlara yer verdi:

“Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bu gün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnsanlarımıza etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev tabiî ki doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. Bu önemli görevi yürüten sağlık personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleki sorunlarının giderilmesi hükümetlerin görevidir. İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. ‘Önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşuludur. Ülkemizde Tıp Bayramı, ilk olarak 14 Mart 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.