Başkan Tollu, Kadınların Gününü Kutladı

Başkan Tollu, Kadınların Gününü Kutladı

ABONE OL
08 Mart 2016 17:04
Başkan Tollu, Kadınların Gününü Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisi şerifi ile Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan tüm kadınlara minnettar olduklarını belirterek, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Tollu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, kadına şiddetin son günlerde arttığına dikkat çeken Tollu, bunun toplumsal bir bilinçlenmeyle, toplumsal ve geleneksel öğretilerle çözülmesi gerektiğini kaydetti. Türk gelenek ve göreneklerinde kadının saçının teline bile zarar gelmemesi için, kadının her daim önde olması için önemli fikirler, uygulamalar ve fırsatlar oluşturulduğunu vurgulayan Tollu, “Anadolu’da, Ahilik teşkilatına konumlandırılmış Bacıyan-i Rum yani Anadolu Kadın Birliği adı altında bir gerçek vardır önümüzde. Birçok batılı araştırmacı, o yıllarda Anadolu’da kadınların bir sivil toplum kuruluşu kurmalarına hala akıl sır erdirememişlerdir. Daha sonra tüm dünyanın karşısında diz çöktüğü Cengizhan’ın kadına bakış açısı şu şekildedir; bir gün Cengiz Han, tüm hanları toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş; Cengiz Han, hanlarına: ’Ben Hanlar Han’ı Cengiz Han, hepinizin hanıyım’ sonra eşini göstererek, ’Bu da benim Han’ım’ demiş. İşte erkeklerin ‘eşim’ anlamına söyledikleri ‘hanım’ kelimesi buradan gelmektedir. Tüm bu örnekler bizim millet olarak kadına verdiğimiz değerin en önemli örnekleridir” dedi.

İslam dininin kadına çok büyük önem verdiğinin de altını çizen Tollu, “İslamiyet’ten önce uğursuz sayıldıkları için diri diri gömülen kız çocukları, İslamiyet’in ışığıyla ‘Cennet anaların ayakları altındandır’ anlayışının hakim olduğu bir değere yükselmişlerdir. Kadına şiddet bizim ne dinimizde ne de Türk gelenek-göreneklerimizde yer alan bir durum değildir. Bu noktadan hareketle bu konunun çözümüne ilişkin çareler aramak gerekir” ifadelerini kullandı.

Tarihte Türk kadının farklı bir yeri olduğunu da dile getiren Tollu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünya kadınları içerisinde Türk kadının yeri asla doldurulamaz. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan ve geleceğimizin teminatı olan kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Dünyanın her yerinde anneler en kutsal varlıktır, ancak Türk analarının cefakarlığı, Türk kadının çilesi ve inancı her zaman takdir görmüştür. Tarihin her döneminde Türk kadını sergilediği üstün gayretle herkesi kendisine hayran bırakmıştır. Onlar bizim en kıymetli varlığımızdır. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.