Beşiktaş saldırısını düzenleyen teröristlerin kimlikleri belirlendi

Beşiktaş saldırısını düzenleyen teröristlerin kimlikleri belirlendi

ABONE OL
14 Aralık 2016 22:23
Beşiktaş saldırısını düzenleyen teröristlerin kimlikleri belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş’ta 37’si polis 44 vatandaşın şehit olduğu saldırının gerçekleşti noktayı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış demektir. Polise yönelik her eylem millete yapılmış demektir. Çünkü polis bu milletin vicdanıdır.

Beşiktaş’taki saldırıda şehit sayısı 39’a yükseldi

Hepimiz terör kimden gelirse gelsin dik duracağız. Güvenlik güçlerimizin arkasında duracağız. Onlara moral vereceğiz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ne dersek diyelim ateş düştüğü yeri yakıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası açıklama yapan Mustafa Çalışkan, saldırıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İKİ TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bombalı saldırıyı düzenleyen iki teröristin kimliklerinin belirlendiğini, soruşturmanın akamete uğramaması için sınırlı bilgi paylaşımı yapıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Oklar PKK’yı gösteriyor

BİR DEVLET ENVANTERİNE KAYITLI PATLAYICI

Patlayıcının 400 kilogramlık RDX, PETN ve TNT’den oluştuğunu söyleyen Mustafa Çalışkan, “Bunlar fabrikasyon tipi patlayıcılar. Yani bir devlet envanterine kayıtlı olması gerekiyor. Rahat bulunabilecek patlayıcılar değil. Bu da arkasında devlet desteği olduğunu gösteriyor. Saldırıyı bölücü terör örgütü PKK‘nın yaptığı kesin” dedi.

Beşiktaş’ta gerçekleşen saldırıyı TAK üstlendi

Saldırıda şehit olan 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın babasını aradığını da belirten Mustafa Çalışkan, “Diğer şehit ailelerimizi de ziyaret ediyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

PETN NEDİR?

Hassas patlayıcı maddelerden toz halindeki PETN’in üzerine pamuk ipliği sarılmış olup en dış kısmı plastik izoleyle kapatılmıştır. 1 saniyede 8000 metre hızla infilak eder. İnfilaklı fitil, normal veya elektrikli infilak kapsülü ile patlatılır, yakıldığında patlamaz. 1 cm uzunluğundaki fitil içersinde yaklaşık 0.8 gram toz halde PETN maddesi bulunur. İnfilaklı fitiller, patlayıcı maddelerin patlatılmasında veya herhangi bir maddenin kesilmesinde kullanılabilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.