Bozüyük’te Tedes Karmaşası

Bozüyük’te Tedes Karmaşası

ABONE OL
12 Mart 2016 15:37
Bozüyük’te Tedes Karmaşası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir ay önce uygulamaya konulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile ilgili bazı bölgelerde farklı hız tabelalarının yer alması sürücülerin tepkisine neden oluyor.

İlk olarak 18 Ocak tarihinde uygulamaya geçeceği duyurulan ancak gerekli altyapı çalışmalarının yetersiz, hız limitlerinin ise düşük olduğu gerekçesiyle kabul görmeyen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulaması gerekli çalışma ve düzenlemelerin tamamlanmasının ardından 14 Şubat tarihinde uygulamaya başlamıştı. Düşük olduğu gerekçesiyle kabul edilmeyen mevcut noktalardaki hız limitleri ilçe ve il trafik komisyonundaki görüşmelerin ardından yeniden değerlendirilerek arttırılmıştı. Yapılan trafik komisyonu toplantılarının ardından hız limitlerinin arttırılmasına rağmen özellikle Bozüyük Çağlarkent önü giriş/çıkış güzergâhlarında eski hız limitlerinin yer aldığı tabelaların kaldırılmadan farklı noktalara yeni hız limitlerinin yer aldığı tabelaların konulması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücüler, “Tabelaların bazılarında 82-70-70 hız sınırları yer alırken diğerlerinde ise 90-80-80 hız limitleri yer alıyor. Bu hız sınırlarının hangisi doğru? Biz hangi hız sınırlarına göre seyredeceğiz. Yoksa bu tabelalar sürücüler için hazırlanmış bir tuzak mı?” diyerek bu konudaki tepkilerini dile getirdiler.

Diğer taraftan son olarak hız limitlerinin arttırılarak yeniden belirlenmesi sonrasında eski tabelaların kaldırılması yönünde yetkili kurumlarca ilgili mercilere gerekli yazışmaların yapıldığı ancak bir aydır tabelaların kaldırılmadığı öğrenildi.

Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “14 Şubat 2016 tarihinde Bozüyük ilçemizde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme (TEDES) ile ilgili bugüne kadar vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve bilgilenme mesajları nedeniyle, 13 Şubat 2016 tarihinde yapılan basın bildirisinin tekrar yayınlanması gereği duyulmuştur. Karayolu Trafik Kanununun Ek-16. maddesine istinaden karayolunda trafik akış ve yoğunluğunun sistem üzerinde izlenilebilmesi için trafik güvenliği ve kural ihlallerinin dijital ortamda takibinin yapılarak, trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin (TEDES) kurulum çalışmalarına Bozüyük Belediyesi ile birlikte 06 Kasım 2015 tarihinde başlanarak anlık hız tespiti yapılmak üzere tüm altyapı ve deneme çalışmaları tamamlanmıştır. İlçemiz şehir içinde geçen ve polis sorumluluk bölgesinde bulunan D-200 ve D-650 karayolu üzerinde 5 noktada anlık hız denetimi yapmak üzere kamera sistemi mevcuttur. Buna göre D-200-07 kod nolu karayolu üzerinde bulunan Bozüyük-Eskişehir giriş/çıkış güzergâhlarında araç cinslerine göre hız limitleri; Otomobiller için; 110 kilometre/hız, otobüs, kamyon için 85 kilometre/hız, panelvan türü araçlar için 100 kilometre/hız, D-200-07 kod nolu karayolu üzerinde bulunan Bozüyük-Bursa, Bozüyük-Bilecik, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük-Çağlar Kent önü giriş/çıkış güzergahlarında araç cinslerine göre hız limitleri ise, otomobiller için 90 kilometre/hız, otobüs ve kamyon için 80 kilometre/hız, panelvan türü araçlar için 85 kilometre/hız olmak üzere anlık hız denetimlerine 14 Şubat 2016 tarihinde saat 00.00 itibarı ile başlanmıştır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.