Bozyazılılar, Obezite Konusunda Bilgilendirildi

Bozyazılılar, Obezite Konusunda Bilgilendirildi

ABONE OL
09 Mart 2016 15:45
Bozyazılılar, Obezite Konusunda Bilgilendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Uzman Diyetisyen Züleyha Kaplan tarafından vatandaşlara Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı poliklinik hizmeti verildi.

Bozyazı Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi ile Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Hizmetleri Birimi’ne başvuran 26 danışana, beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı ve beslenme planı verilerek nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı.

Uzman Diyetisyen Züleyha Kaplan, yaptığı sunumda, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının olmaması, düzenli fiziksel aktivitenin yapılmaması ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan obezitenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti. Fiziksel aktivite ve kronik hastalıklara neden olan risk faktörleri konularında halkın bilinçlenmesi, bu amaçla halk eğitimlerinin yapılması, beslenme, fiziksel aktivite ve kronik hastalıklara neden olan risk faktörleri konularında genel danışmanlık hizmetinin verilmesinin öneminin vurgulayan Kaplan, birime ilk defa başvuran danışanlara beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı ve beslenme planı vererek, nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirdi.

Kaplan, hizmetten faydalanmak isteyen kişilerin aile hekimlerine başvurmaları ve onların önerileri doğrultusunda Toplum Sağlığı Merkezlerinde bulunan Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Hizmetleri Birimine gelmeleri gerektiğini belirtti. Kaplan, “Danışanlarımız, verdiğimiz beslenme, fiziksel aktivite ve beslenme planına dikkat etmeli ve kurallara uymalı. Her hafta düzenli olarak Toplum Sağlığı Merkezine gelip boy, kilo takibi yaptırmanız gerekmektedir. Danışanların Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Hizmetleri Biriminde görevli Hemşire Adile Bostan ve Ebe Nuray Gökmen ile iletişim halinde olmaları önemlidir. Sağlıklı bir yaşam sürmek için yetişkinler her gün 30-45 dakika düzenli fiziksel aktivite yapmalı, yeterli ve dengeli beslenmeli, sigara ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı. Altı ayda bir düzenli sağlık kontrollerini yaptırmalısınız. Stresle baş etme yöntemlerini bilip uygulamalısınız. Mutlaka günde 8-10 bardak su içmelisiniz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.