Buca Belediyesi Berlin’de Köy Turizmini Tanıtıyor

Buca Belediyesi Berlin’de Köy Turizmini Tanıtıyor

ABONE OL
11 Mart 2016 20:16
Buca Belediyesi Berlin’de Köy Turizmini Tanıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarına katılan Buca Belediyesi, köy turizmi ile fuarda ilgi odağı oldu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Geniş katılımla gerçekleştirilen ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği fuarda Türkiye’den de 127 firma katılıyor. Buca Belediyesi de bu yıl fuarında boy gösterdi. Buca Belediyesi’nin insanların turizmde farlılıklar aradığı düşüncesiyle hayata geçirdiği köy turizmi projesiyle ITB’de ilgi gördü.

Buca Belediyesi Kültür Dairesi Koordinatörü Tuğba Saçaklı fuarda karşılaştıkları ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. İlk defa Berlin Turizm fuarına katıldıklarını ifade eden Saçaklı, “Bu sene büyük bir özveri ile tüm iller ve ilçeler promosyonları ve güzelliklerini tanıtmak için çaba sarf ediyorlar. Bizde kendi güzelliklerimizi, tarih ve dokumuzun ne kadar güzel olduğunu burada anlatabilmek için çok güzel promosyonlarla geldik. Tanıtıcı ürünlerimiz var” dedi.

Saçaklı, özellikle köy turizmini tanıtmak ve canlandırmak istediklerini ifade ederek, “Buca’nın 5 köyü var ve bu beş köyde festivaller, etkinlikler, bir köy hayatı sürülürken turizm sektöründeki insanları Buca’ya çekmemiz çok önemli. Eski köy hayatını yaşayabilmek için turistler organik ürünlerle kahvaltı yapıyorlar, orada yaşayabilirler. Bu bağlamda köylerden bahsetmişten yeni ve güzel projelerimiz var köylerimizle ilgili. Türkiye’nin ilk köy müzesini kurmak üzereyiz” ifadesini kullandı.

Çok yakında köy müzesinin açılışının yapılacağını sözlerine ekleyen Saçaklı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Buca’ya geldiklerinde bir kılavuz, tur rehberiymiş gibi Buca tarih kitabımız var. Nereye gitmeliler, nereyi gezmeliler bu kitap İngilizce olduğu için gönül rahatlığı ile dağıtıyoruz”

İzmir’den turistlere incir ve kuru üzüm getirerek ikram ettiklerini ifade eden Saçaklı, “Fuar çok güzel, çok hareketli. Burada olmak bizim için çok değerli” dedi. Bütün dünyaya köy turizmini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Tuğba Saçaklı, “Buca olarak tüm dünyadaki turistlerimizi köylerimize bekliyoruz. Orada çok güzel, nostaljik o köy hayatını doku bozulmadan, herkesin yaşamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ana temanın köy turizmi olduğunu belirten Saçaklı, görülecek çok yerin olduğunu ancak köyün nostaljik hayatı canlandırmanın çok güzel olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.