Çankırı Belediyesi Kadınlar Gününü Şiirlerle Kutladı

Çankırı Belediyesi Kadınlar Gününü Şiirlerle Kutladı

ABONE OL
09 Mart 2016 15:45
Çankırı Belediyesi Kadınlar Gününü Şiirlerle Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiirler ile kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hanımların yüreklerine şiirlerle dokunmak isteyen Çankırı Belediyesi, kadınlara şiir yakışır anlayışı ile düzenlediği programda Çankırılı vatandaşlara şiir ziyafeti sundu.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nde gerçekleştirilen şiir gecesine, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, Belediye Başkan Yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.

“Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine kocaman sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin kahramanları kadınlar” diyen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, salondaki vatandaşları selamlayarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Geleceğin hanım efendilerin hünerli ellerinde şekillendiğini belirten Başkan Dinç, “Bu söz sadece bir retorik olarak söylemenin ötesinde, bu sözün gerektirdiği ölçüde elindeki imkanları bu sözün gerekliliğini yerine getirmek üzere en sonuna kadar kullanan bir kardeşinizim. Bugün itibari ile nüfusumuz 79 bin olmasına rağmen sekiz adet kadın merkezimiz var. İki tanesi de çok özel bir merkez. Bunlardan birtanesi Kadın Eğitim Kültür Merkezimiz; bir diğeri de Kadın İstihdam Merkezimiz. Biz bizi yaradanın kadınlarımıza vermiş olduğu değer üzerine bir çizgide ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cenneti annelerimizin ve kadınlarımızın ayakları altına koyan bir başka anlayışın, bir başka ideolojinin ve bir başka üretinin olmadığını hatırlatan İrfan Dinç, “Bizim dinimiz bize bu istikamette bir yol gösteriyor. Diyor ki; Cennet anaların ayakları altındadır. Bir yerde kadın yoksa orada insanlık yok demektir. O yüzden kadınlarımız bizim herşeyimizdir. Onlar bu toplumu nasıl şekillendirirse, o toplum o şekilde bir kalıba girer. Sekiz merkezimizde hanım efendilerimize hizmet etmekten çok büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah Allah bizlere imkan verirse, sizlere bu yaptıklarımızın daha ötesinde, daha iyisini yapmanın düşüncesi ve gayreti içerisindeyiz. Bu gayretimiz sizlerin bizlere olan güveniniz, destekleriniz, dualarınız arkamızda olduğu müddetçe Allah’ın izni ile devam edecektir. Bizlerin sizler için yapmış olduklarımızı fazlasıyla bizlere geri veriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Gecede Cemalletin Ferruh Kur’an Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uslu’nun Kur’an Tilavetinin ardından okuduğu birbirinden duygusal ve anlamlı şiirleri ile yüreklere dokunan Dursun Ali Erzincanlı, vatandaşlara duygu seli yaşattı.

Peygamber Efendimizin kadına bakış açısını ve kadın ahlakını anlatan Erzincanlı, efendimizin aile hayatından da bahsetti. Şiirleri ile vatandaşlara manevi bir yolculuk yaşattıran Erzincanlı, salonda bulunan vatandaşların gönüllerinin pasını sildi.

Gecenin sonunda Dursun Ali Erzincanlı, Çankırılı kadınlara anlamlı bir günde anlamlı bir gece yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti. Başkan Dinç, programda Erzincanlı’ya hediye ve çiçek takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.