Darbe gecesi Özel Kuvvetler’den yeni görüntü

Darbe gecesi Özel Kuvvetler’den yeni görüntü

ABONE OL
21 Şubat 2018 05:04
Darbe gecesi Özel Kuvvetler’den yeni görüntü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz darbe girişimin ardından Özel Kuvvetler Davası’ndan yeni görüntüler yayınlanmaya devam ediyor. Darbeci Semih Terzi’yi öldürdükten sonra karşı ateşle yere düşen Halisdemir’e yerde iki el ateş ediliyor. Görüntülerde silah namlusundan çıkan alev parlaması net görülüyor.İlişkili Haberler

  • Korgeneral Aksakallı’nın şehit Halisdemir’in alnından öptüğü anın görüntüsü ortaya çıktı
  • Şehit Ömer Halisdemir’in son anları

Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanık hakkında açılan dava, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Darbe gecesine ait güvenlik kamerası kayıtları, Özel Kuvvetler Karargahı’nda darbe girişiminin başlamasından sonuçlanana kadar neler yaşandığını gözler önüne serdi.

O GECE NELER YAŞANDI

Darbeci Semih Terzi’yi vurduktan sonra karşı ateşle yaralanıp yere düşen Ömer Halisdemir’e sağlık ekiplerinin gözleri önünde iki el ateş edildiği görülüyor.

Bir darbeci, iki sağlık çalışanı Halisdemir’in üzerine eğilip, muayene ederken yanlarına geliyor ve onları uzaklaştırıyor. Sağlık ekiplerinin Halisdemir’in yanından birkaç metre uzaklaşmasının ardından, silah namlusunun iki kez ateşlendiği görülüyor.

Ateşleyen kişi sütun gerisinde kaldığı için olay tam anlaşılamıyor ancak silah namlusundan çıkan ateş net olarak görülüyor. Görüntülerin 02.16 ve 02.17 dakikalarında silah namlusundan çıkan alev parlaması net olarak fark ediliyor.

Sağlık ekipleri, bu durumun ardından ambulansa yöneliyorlar.

Darbe kalkışmasının ardından Halisdemir’in yaralı olarak uzun süre, kasıtlı olarak karargah kapısında bekletildiği, sağlık ekiplerinin müdahalesine izin verilmediği ileri sürülmüştü.

DARBECİ ÜSTEĞMEN DE OLAYI İFADESİNDE ŞÖYLE ANLATMIŞTI

Darbeci üsteğmen Mihrali Atmaca 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra verdiği ifadede, yerde yatan bir şahsa ateş ettiğini şu sözlerle anlatmıştı:

“O kişinin Ömer Halisdemir olduğunu sonradan öğrendim. Fatih Şahin yerde yatan şahsın yanında duranlara hitaben ‘ne yapıyorsunuz, etkisiz hale getirin’ dedi. O esnada birden çok silah sesi duymaya başladım. Ben de Fatih Şahin’in bu emri ile üzerimde bulunan tabancam ile yerde yatan şahsa (Ömer Halisdemir) hedef gözeterek değil, ancak iki el ateş ettim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.