Değirmenaltı Projelerinde Eskişehir Örnek Alınacak

Değirmenaltı Projelerinde Eskişehir Örnek Alınacak

ABONE OL
10 Mart 2016 18:48
Değirmenaltı Projelerinde Eskişehir Örnek Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAĞ (İHA) – Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, Değirmenaltı projelerinde Eskişehir’in örnek alınacağını söyledi.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin her hafta ayrı bir mahallede gerçekleştirdiği Halk Buluşmaları’nın ikincisinde Başkan Eşkinat’ın genel bilgilendirmesi ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün sunumunun ardından Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, Değirmenaltı Mahallesi’nde yapılacak üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

“PROJEYİ DEĞİRMENALTI MAHALLESİ SAKİNLERİ SEÇTİ”

Değirmenaltı Caddesi Projesi ile sözlerine başlayan Çakır, “Değirmenaltı ana cadde projemizde iki farklı alternatif proje ürettik ve bunları halkımıza sunduk. Muhtarımız önerileri topladı ve Değirmenaltı projemize aslında mahalle sakinlerimiz karar vermiş oldu. Esnafımıza başlangıç tarihi hakkında sorular sorduk ve mart ayında karar kılındı. Biz de ona uygun ihalemizin sürecini tamamladık. Bizler sizlerin uygun gördüğünüz zamanda ve şekilde hazırladık. Halkın istediği projeyi yapacağız” dedi.

Değirmenaltı caddesindeki yayalaştırma konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çakır, “Bu caddede en çok dikkat çeken konu yayaların rahat yürüyememesi oldu. Bunun iki sebebi vardı: Arabaların park etmesi ve ışıklandırma. Bizler projemizde bunlara dikkat ettik. Ancak ulaşımla alakalı kararları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı verdiği için ve bu genel bir proje olduğu için o kapsamda biz buranın sadece bisiklet ve yayalara açık olmasını istememize rağmen bu aşamada sadece taşıt ve yayalarımıza açabildik” diye konuştu.

DEĞİRMENALTI İÇİN ÖRNEK ŞEHİR ESKİŞEHİR

Caddenin başında bulunan alanda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılacak bina ile üniversite öğrencileri ve mahalle sakinlerine daha iyi hizmet verilebileceğini ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

“Mahallemizin girişinde belediyemize ait bir arsa var. Değirmenaltı gençlerimizin olduğu, üniversite ağırlıklı bir mahallemiz. Kendi şehrimizi ve belediyemizi tanıtacak güzel bir proje yaptık. Girişte yaklaşık 90 metrekarelik şık bir bina tasarladık. Yakında yapım ihalesi olacak. Burada belediyemizi tanıtıcı aynı zamanda ufak tefek kültür faaliyetleri düzenleyebileceğimiz bir alan yaratmak istiyoruz. Biz bu projeyi çizerken Eskişehir’den yardım aldık. Çünkü tekrardan keşfetmeye gerek yok. Eskişehir iyi bir belediye. Bunu bizde kabul ediyoruz ve Yılmaz Büyükerşen ile başkanımızın temaslarıyla iletişim kurduk. Projemizde kullanılacak birçok ürün Eskişehir’den temin edilecek. Eskişehir bir üniversite şehri ve Değirmenaltı da bizim üniversite mahallemiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.