Demirtaş’tan Fezleke Açıklaması

Demirtaş’tan Fezleke Açıklaması

ABONE OL
09 Mart 2016 15:42
Demirtaş’tan Fezleke Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve HDP’li 4 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için gönderilen fezlekenin TBMM Başkanlığına sunulması ile ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Bizi cezaevleri ile korkutmayın, cezaevleri bizim ikinci evimizdir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve HDP’li milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü hakkında hazırlanan dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik fezleke TBMM Başkanlığına sunuldu. Fezlekelerin TBMM’ye sunulmasının ardından açıklama yapan Demirtaş, fezlekelerin ilk defa parlamentoya gelmediğini söyledi.

Demirtaş, yüzlerce fezlekenin aynı yöntemle aynı prosedür işletilerek parlamentoya gönderildiğini belirterek “Parlamentoda karma komisyon kurulursa komisyona sevk edilirse ancak ilk defa olağanüstü bir duruma geçmiş olacak” diye konuştu.

“550 MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İÇİN EVET OYU VERİRİZ”

Milletvekilleri ile birlikte tek bir örgüte üye olduklarını kaydeden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Başka bir örgüte üye olmadık, olsaydık korkmadan söylerdik. Doğrusu dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP’li milletvekilleri açısından kabul etmeyiz. Bu sadece bizim açımızdan bizim için değil kişisel bir kaygı veya korkumuz olduğu için değil ama Türkiye’nin zaten barış arayışı, demokrasi, özgürlük arayışı var. Bütün bu arayışlara çok büyük bir darbe vurulmuş olacak ama gerçekten dokunulmazlıklardan rahatsız ise milletvekilleri, 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için evet oyu vermeye hazırız.”

Demirtaş, bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılırsa HDP grubu olarak “evet” oyu vereceklerini belirterek şunları söyledi:

“Yok eğer kurbanlık koyun seçip hırsızlık yapmış, yolsuzluk yapmış, rüşvet yemiş her türlü yüz kızartıcı suçu işlemiş olanlar parlamentoda dokunulmazlıkların arkasına saklanacaksa, biz de fikirlerimizden dolayı, sadece konuşmalarımızdan dolayı bizi kurbanlık koyun seçme konusunda bir tavır içerisine gireceklerse sonuçlarına biz değil kendileri katlanacaktır. Bizi cezaevi ile bizi zindanla tehdit edenler kusura bakmasın bunlar hayatlarında cezaevlerini yakından bile görmemiş cezaevi deyince tüyleri diken diken olan pısırık korkak kişilerdir. Biz cezaevi kapısında büyüdük bizim ikinci evimizdir kusura bakmayın. Cezaeviyle bizi korkutmaya çalışmayın, ölümle tehdit etmeye çalışmayın, biz bu tür şeylerden korkmayız. Dokunulmazlıklarının kaldırılması geçmişte de denendi kim kazandı ne kazandı geri dönüp baksınlar. Tek bir kişi boyun eğdi mi, tek bir kişi onlara teslim oldu mu ne oldu sonuç itibariyle 59 kişiyle yine geri döndük parlamentoya girdik.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.