Doğuş Grubu Leica’yı Türkiye’ye getirdi

ABONE OL
06 Ekim 2016 14:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FOTOĞRAF MÜZESİ

  • Ara Güler ve Doğuş Grubu işbirliği ile uluslararası fotoğraf müzesi kuruluyor

Doğuş Grubu, 1,5 asrı aşkın süredir görsel tarihin en önemli temsilcilerinden olan uluslararası fotoğraf makinası üreticisi Leica ile önemli bir iş birliğine imza attı.

İlk kamera modelini 1914’te geliştiren Leica, Doğuş Grubu ortaklığı ile Türkiye’ye geldi.

İstanbul Şişli Bomontiada’da açılan Leica yerleşkesi hem akademi hem galeri olarak hizmet verecek. Hedef Türkiye’de fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunmak.

Açılışta konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk fotoğraf tutkusunu ve Leica’nın kendi hayatınıdaki yerini anlattı.

Yerleşkenin açılış kurdelesini ise, Leica yöneticileri ile birlikte Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan kesti. Açılış, ünlü fotoğraf tutkunlarını da bir araya getirdi.

TANITIM GECESİNDEN GÖRÜNTÜLER








‘MADE IN GERMANY’ VURGUSU

Törende bir konuşma yapan Leica Camera AG CEO’su Oliver Kaltner, “İstanbul dünyanın en heyecan verici şehirlerinden biri olmanın yanı sıra gelenekselle modernlik arasındaki derin kültürel bağlara da sahip. Biz de Leica mirasını bu şehre getirerek markamızın geleceğinde yeni bir sayfa açacağımız için büyük heyecan duyuyoruz. Doğuş Grubu ile İstanbul’daki ilk Leica mağazasını ve Leica galerisini açmamızın temelini oluşturan güçlü ortaklığımız, sonuçta Türkiye’deki konumumuzu kuvvetlendirirken küresel büyüme stratejimizi de destekleyecek. İşçilik prensiplerimiz, ürünlerimizin yapımında uyguladığımız olağanüstü hassasiyet ve ‘Made in Germany’ kalite damgamızla Türkiye’de kaliteden ödün vermeyen ve uzun mükemmellik geçmişine sahip premium markalara yönelik giderek gelişen müşteri talebini karşılayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Doğuş Holding, prestijli fotoğraf markası Leica’nın İstanbul’a gelişini bu görselle duyurdu…

AKHAN: FOTOĞRAF ÜSSÜ OLACAĞIZ

Leica İstanbul Yerleşkesi’nin açılış toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Doğuş Grubu olarak Leica İstanbul Yerleşkesi ile fotoğraf sanatına Türkiye’de ikinci büyük yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Akhan şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Leica’nın önde gelen kullanıcılarından ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in Türkiye’de açılacak uluslararası müzesinin temellerini attığımızın haberini paylaştık. Leica ile yaptığımız bu iş birliğiyle ise Türk fotoğraf tarihinin geçmişinin koruma altına alınması ve geleceğin fotoğrafçılarının yetiştirilmesine bir katkıda daha bulunmuş oluyoruz. Bununla birlikte fotoğraf koleksiyonerliği dünyada hızlı bir gelişim gösteriyor. Doğuş Grubu olarak İstanbul Leica Yerleşkesi ile Türkiye ve bölge ülkelerde de koleksiyonerler ve fotoğraf sanatçıları için yeni bir pazar oluşturmayı hedefliyoruz. Dünya’da 200’den fazla şehirde mağazası bulunan Leica Camera AG ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklıkla Türkiye’nin kendi bölgesindeki en kapsamlı ve prestijli fotoğraf üssü İstanbul’da faaliyete geçiyor. Doğuş Grubu olarak, tüm yatırımlarımızda stratejimizi ekonomiye katkı sağlayarak, ülkemize ve topluluğumuza değer katmak üzerine şekillendiriyoruz. Türkiye’de istihdam oluşturmakla birlikte dünya ölçeğinde saygın markalar inşa ederek ya da uluslararası ortaklıklar vasıtasıyla ülkemizi küresel ölçekte temsil etmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Dünyanın sayılı markalarını ülkemize getiriyoruz. Bundan sonra da benzer işbirlikleriyle ülke ekonomisine katkı yapmayı bir görev bilinciyle sürdürerek, bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.