Erzurum TKDK‘ya 52 Adet Hayvancılık Yatırım Başvurusu Yapıldı

Erzurum TKDK‘ya 52 Adet Hayvancılık Yatırım Başvurusu Yapıldı

ABONE OL
14 Mart 2016 11:04
Erzurum TKDK‘ya 52 Adet Hayvancılık Yatırım Başvurusu Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, Kurumun 18 Aralık 2015’te çıkmış olduğu IPARD II Programının 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 52 adet proje teslim aldı.

Yapılan başvuruların 26 adedi Süt hayvancılığı tesislerinin kurulması yatırım kaleminde olurken, 26 adedi ise Besi hayvancılığı tesislerinin kurulması yatırım kaleminden alındı.

Geçtiğimiz yıldan beri tanıtımlara hız veren Erzurum İl Koordinatörlüğü çalışmasının verimini toplamaya başladı. Hayvancılık yatırımlarında bir dönemde en fazla yapılan müracaat bu çağrı ilanında gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr Atilla Özlü, “Geçen yıl Ocak ayında kurumumuza artan ilginin bu yılda katlanarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Özellikle ülkemiz hayvancılığında önemli bir üretim potansiyeline sahip olan ilimizde hayvancılığın eski üretim yöntemleri yerine modern ve verimli hayvancılık yöntemlerini benimsemeye başlaması bizi memnun etmektedir. Besi hayvancılığında AB kriterlerinde 99 baş ve altı, süt hayvancılığında ise AB kriterlerinde 49 baş ve altı projeler çiftçilerimiz tarafından tercih edilmekte ve optimum şartlarda projelendirmeler yapılmaktadır. Bu istek ve ivme ile devam edilirse ilimizde kısa zaman sonra modern ve verimli hayvancılık işletmelerinin sayısında ciddi artış olduğunu beraber göreceğiz. Yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.

Projeler kapsamında mevcut ahırların modernizasyonu, yeni ahırların inşa edilmesi, süt sağım binaları, yem depoları, gübre çukurları gibi yapım işlerinin yanı sıra süt sağım üniteleri, ahır içi makineler, yemleme ve tarlada kullanılan makine ekipmanlar ile mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin %65 ya da %70 oranında desteklenmesi sağlanacak. Ayrıca uygun görülen tüm başvurularda yatırım harcamaları KDV ‘den muaf tutulacak.

Şu an başvuru süreci devam eden “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında projeler 25 Mart 2016 tarihine kadar teslim edilebilecek. “Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme” destek başlığı kapsamında yapılacak yatırımlarda ise başvurular 28 Mart 2016 – 22 Nisan 2016 tarihleri arasında il koordinatörlüklerine sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.