”Gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz”

”Gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz”

ABONE OL
10 Eylül 2017 01:29
”Gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yıldırım, Yasin Börü’nün adının Buca’da yaşayacağını söyleyerek, “Gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir’in Buca ilçesinde gençlik merkezi açılışı ve Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının esas atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in hasım işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladı.

İzmir ziyaretinin dolu dolu, bereketli geçtiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Elhamdülillah. Selçuk’ta İzban hattının açılışını gerçekleştirdik, İzban, Selçuk’a kadar gidecek. Burada bitmiyor. Kuzeyde Aliağa’dan Bergama’ya da inşallah uzatmış olacağız. Böylece kuzeyden güneye 188 kilometre demiryolu İzban hattı bitmiş olacak. Torbalı’da fazla modern, fazla güzel bir hastanenin açılışını yaptık, 250 yataklı. Biliyorum Buca’nın da hastane sorunu var, onu da en kısa sürede halledeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılışını yaptığı gençlik merkezinin ismine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, “Yasin Börü Gençlik Merkezi. Yasin Börü’nün kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Alçak bölücü PKK terör örgütünün bayramda kurban eti dağıtan 16 yaşındaki genç yavrumuzu nasıl vahşi bir şekilde katlettiğini gün gibi hatırlıyoruz. Onun ismi burada yaşayacak” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİ KARANLIK HESAPLARIN KURBANI OLARAK GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Yıldırım, törende İzmir Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temelini de attıklarını anlatım ederek, şunları kaydetti:

“Nerede esas atalım dedik, Karşıyaka Göztepe olmaz diyor, Göztepe diyoruz Altay olmaz diyor. Dedik ki tarafsız İzmir’in kadim ilçesi Buca’da bu temeli atalım, böylece tatlıya bağlayalım. Bugün İzmir’in kurtuluş günü. Türk futbolu için de, İzmir futbolu için de mühim bir gün. Özlemle beklenen bu statlar bugüne kolaylıkla gelmedi. Türlü türlü engellerle karşılaştık. Engel, engel, engel… Nihayet tüm engelleri aştık. Tüm mahkemeleri hallederek bugünlere geldik. İzmir’de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun. Maalesef İzmir’e çivi çakmayanlar yapılan hizmetlere de mani olmaktan art durmuyor.

Biz Yasin Börü ismini buraya koyarken şunu düşündük. Bu memleket birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daima sürdürecek. Bölücülere, FETÖ’cülere, DEAŞ’çılara asla fırsat vermeyecek. İzmir, birliğin, beraberliğin sembol şehridir. Onun için genç yaşta alçak bölücüler tarafından katledilen Yasin Börü’nün ismi Buca’da yaşayacak. Biz gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.