Bize Her Yer Trabzon

Bize Her Yer Trabzon

ABONE OL
12 Mart 2016 11:37
Bize Her Yer Trabzon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneydoğuya Karadeniz Rüzgarı

“Bize Her Yer Trabzon” sloganı ile yola çıkan Trabzon Kültür ve Değerleri Tanıtma TIR’ı Güneydoğu’da büyük ilgi görüyor.

Trabzon Valiliği tarafından Kültür ve değerleri tanıtma kapsamında Türkiye’nin her yerine giden tanıtma TIR’ı, Gaziantep’e ulaştı. “Bize her yer Trabzon” sloganı ile yola çıkan TIR, Gazianteplilerin yoğun ilgisini görüyor. TIR’da Trabzon ve yöresine ait peynirden, balından, tere yağına, kavurmasından, beton helvasına, kemençeden bıçağına kadar yaklaşık 80 çeşit yöresel ürün Gazianteplilerin beğenisine sunuldu.

Trabzon Kültür ve Değerleri Tanıtma TIR’ı yetkilisi Kutluhan Aksoy Güneydoğuya, Karadeniz havasını getirdiklerini ifade ederek, tanıtıma TIR’ıyla Türkiye’nin her yerine gittiklerini belirtti. Gaziantepli vatandaşlar ise burada Karadeniz havasını hissettiklerin ifade ederek, bu havayı her gün solmak istediklerini vurguladı. Trabzon kültürünü bütün Türkiye’de tanıttıklarını belirten Kutluhan Aksoy, “TIR’ımızda bütün Trabzon ürünleri var. bıçağından kemençesine, tere yağından, peynirine kadar hepsi var. İlgi gayet güzel. Gaziantepli vatandaşlarımız geliyor ürünlerimizden alıyor. Gaziantep çok güzel bir şehir ve çok beğendim. Gaziantep ile Trabzon arasındaki fark ise, Gaziantep düz bir şehir, Trabzon ise dağarın ve denizin içinde olan bir şehir” ifadelerini kullandı.

“KARADENİZ HAVASINI HİSSEDİYORUZ”

Şahin, Gaziantepli vatandaşlardan Şahin Kaya ise, Trabzon’u görmek ve tanımak istediğini söyledi. Şahin, “Burada Trabzon’un kültürel değerlerini, yemelerini içmelerini, oraya has yiyeceklerin malzemelerin Gaziantep’te tanıtılıyor olması güzel bir durum. Bu tür faaliyetlerin getirilip şehrimizde tanıtılması çok güzel bir durum. Karadeniz havasını burada hissettik. Sürekli Trabzon’u burada hissetmek istiyoruz” diye konuştu. Trabzon Kültür ve Değerleri Tanıtma çalışan Kadir Ofluoğlu ise Gazianteplilere, Trabzon’un havasını getirdiklerini söyledi. Ofluoğlu, “Trabzon’un yağını, kavurmasını, balını, meşhur Trabzon beton helvasını getirdik. Yaklaşık 70-80 çeşit mal getirdik. Gaziantepliler, tanıtım TIR’ımıza baya ilgi gösteriyor. Bizde bu ilgiden memnunuz” ifadelerine yer verdi.

TIR görevlisi Gaziantep’te yaşayan bir Trabzonlu ile birlikte, “Bize her yer Gaziantep, Bize her yer Trabzon” sloganı ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.