İki Mahalle ‘Dostluk Köprüsü’ İle Birleşti

İki Mahalle ‘Dostluk Köprüsü’ İle Birleşti

ABONE OL
09 Mart 2016 15:45
İki Mahalle ‘Dostluk Köprüsü’ İle Birleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesinde Deliçay üzerine yapılan ve Değirmenönü ile Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan ‘Dostluk Köprüsü’ açıldı.

Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ile Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan ‘Dostluk Köprüsü’ törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm ilçelerine hizmetlerinin ulaştırıldığını söyledi. Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak, uzun yıllardır beklenen bir hizmeti daha Yıldırım’a kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Değirmenönü ile Karapınar mahallelerinin birbirine bağlayan ve bölgeyi ulaşılabilir kılan köprü, sağlıklı şehirleşme yolunda da önemli bir adımdı. Söz verdiğimiz gibi tamamlandı” dedi.

Bursa’da hava, deniz ve raylı sistem ulaşımının yanında yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarını da sürdürdüklerini ve yerli üretim çalışmalarını anlatan Başkan Altepe, “Yıldırım’a hizmetlerimize devam ediyoruz. Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini bağlayan dostluk köprüsünün devamında yapılacak çalışmalarla Erikli’den Kaplıkaya’ya, Otosansit üzerinden de Kestel’e bağlanarak güzel bir bulvar oluşturacağız. Bu yol üzerindeki kamulaştırmalara da başlıyoruz. Bu sayede burası Ankara Yolu için de önemli bir alternatif güzergah olacak. Dönüşümün en güzel adımını atıyoruz. Yıldırım, Kestel ve Gürsu ile buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi çalışıyor. Bursa’ya ne yapsak az, sonuna kadar hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.

Ankara Yolu’nda tüm köprülerin ilk kez bu dönemde yenilenerek sağlam hale getirildiğini anlatan Başkan Altepe, ‘Karapınar Değirmenönü Dostluk Köprüsü’nün zincire dahil edilmesiyle kaliteli ulaşımda bir adım daha attıklarını, daha iyi standartları yakalamak için alternatif köprü ve yollar hazırladıklarını ve yakında Kaplıkaya Köprüsü’nün temelinin atılacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, Değirmenönü ve Karapınar’daki diğer ihtiyaçların da programlandığını ve bir bir giderileceğini ifade ederek, spor tesislerinden Et Balık tesislerinin Badırga’ya taşınmasına kadar her konuda çalışıldığını belirtti.

Bursa’daki gelişim ve sinerjinin dünyada, Türkiye’nin yıldızının daha da parlamasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, her alanda örnek oluyor. Kent hızla gelişiyor, Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de her konuda çalışıyor. Sadece 1 yılda, 10 ilçede yapılan yolun değeri 170 milyon TL oldu. Zamanında yaşanan plansız yapılaşmadan dolayı yol açmak için her gün bina yıkıyoruz. Kalite kenti için hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Karapınar ve Değirmenönü mahallelerinde yaklaşık 45 bin insanın yaşadığını belirterek, bölgede beklenen hizmeti hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Edebali, bölgenin imar sorunuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Yıldırım değiştikçe Bursa da gelişecek” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ve Değirmenönü Mahalle Muhtarı Taner Çelik de bölgeye değer katan hizmetleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Ankara Yolu’na da nefes aldıracak olan Değirmenönü Karapınar Dostluk Köprüsü, yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.