İtalya beşik gibi!

İtalya beşik gibi!

ABONE OL
28 Ekim 2016 23:20
İtalya beşik gibi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağustos ayında 6.0’lık depremde 300 kişinin öldüğü İtalya önceki gün iki kez sallandı. Üç saat arayla yaşanan 5.4 ve 5.9’luk depremlerde bir kişi kalp krizi nedeniyle öldü

İtalya’nın orta kesiminde üç saat arayla biri 5.4, diğeri 5.9 büyüklüğünde olmak üzere iki ayrı deprem meydana geldi. İlk sarsıntı, yerel saatle 19.11’de Marche bölgesinde yer alan Macerata kentine bağlı Castelsantangelo kasabası yakınlarında yaşandı. Başkent Roma’ya yaklaşık 200 kilometre mesafede, kırsal bölgede yerin 9.3 kilometre derinliğinde olduğu bildirilen depremin ardından bazı binalarda hasar oluştuğu, iki kişinin de yaralandığı kaydedildi.

ENKAZDA KALAN YOK
Yerel saatle 21.18’de meydana gelen ikinci sarsıntının büyüklüğü ise 5.9, merkez üssü ise Macerata’ya bağlı Ussita kasabası olarak açıklandı. Her iki depremin, Roma’dan ve diğer tüm orta İtalya’daki kentlerden de hissedildiği kaydedildi. İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberinde ise depremin etki alanı içinde yer alan Tolentino kasabasında 73 yaşındaki bir erkeğin, sarsıntının etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgedeki Fabriano kasabasında da 8 kişinin hafif yaralandığı kaydedildi. Sivil Savunma Kurumu Direktörü Fabrizio Curcio, basına yaptığı açıklamada, “Evet, yıkım haberleri geliyor ancak şu an için depremde enkaz altında kaybımız yok” dedi. Durumu ağır olan kimsenin de olmadığı bilgisini veren Curcio, bölge halkından yerlerini değiştirmemelerini istedi. Bu arada, deprem bölgesinde okullarda eğitim öğretime ara verildi.

AĞUSTOSUN DEVAMI…
Uzmanlar, önceki akşam yaşanan sarsıntıların 24 Ağustos’ta bu bölgenin biraz daha güneyinde kalan ve 300 kişinin yaşamını yitirdiği Amatrice’deki depremin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.