Kaçak avlananlara 2017 yılında 2 milyon lira ceza

Kaçak avlananlara 2017 yılında 2 milyon lira ceza

ABONE OL
09 Mart 2018 01:05
Kaçak avlananlara 2017 yılında 2 milyon lira ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, geçen yıl kaçak avlanan 600 kişiye 2 milyon 50 bin lira idari para cezası uyguladıklarını açıkladı.

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Şırnak, Mardin ve Kilis’te kaçak avcılarla mücadele kararlılıkla devam ediyor. Çalışmalar birçok kurumla koordineli şekilde yürütüldü.

Avcıların, Kara Avcılığı Kanunu’na göre av silahlarının yarı otomatik olması ve takoz bulundurulması gerekiyor. Bu kurala uymayanların silahlarına ve avcılık ruhsatlarına el konulup, ceza kesildi.

2017 yılında yaklaşık 60 tüfeğe de el konuldu. En çok silaha Şanlıurfa’da el koyuldu, 106 kişinin ruhsatı iptal edildi.

Yavru ceylanlar geceleri toplanıyor

İsrafil Erdoğan, Şanlıurfa’nın Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvana ev sahipliği yaptığını söyledi. Ceylanları üremeleri için zaman zaman doğaya bıraktıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tabiata bugüne kadar yaklaşık 900 ceylan bırakıldı. Ceylanlar üremeye, çoğalmaya devam edecek. Ceylanlar özelikle yavrulama döneminde 24 saat esansına göre korunuyor. Kaçak avcılar, özellikle yavrulama dönemlerinde, ceylan yavrularını toplayarak para karşılığında dışarıya satıyor. Avcılar silahlı ve tehlikeli olmalarına rağmen ekiplerimiz gereken her türlü tedbiri alıyor.”

Kaçak avcılar da fotokapana takılıyor

Erdoğan, fotokapanların Türkiye’deki biyolojik zenginliğin belirlenmesinin yanı sıra kaçak avcılıkla mücadelede çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün bu nedenle çok sayıda fotokapan aldığını söyledi.

Kaynak: AA
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.