Kanada’da Türk camisine çirkin saldırı!

ABONE OL
28 Ağustos 2016 00:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanada’nın Montreal kentindeki bir Türk camisinin girişi ve duvarlarına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce terör örgütü PKK’nın propagandasını yapan yazılar yazıldı.

Yunus Camisi’nin bağlı olduğu Montreal Türk Kültür Derneği yöneticilerinden İsmail Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin girişi ve duvarlarına terör örgütü PKK propagandası içeren yazılar yazıldığını söyledi.

Ayık, “Saldırı, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak üzere Montreal’e gelen TBMM heyetimizin bizlerle toplantısının olduğu gece yapıldı. Daha önce de defalarca bu tür saldırılara maruz kalmıştık, ancak bu seferki manidar.” dedi.

Yönetim olarak derhal polise başvurduklarını anlatan Ayık, “Zorlu bir mücadelenin ardından polis raporu aldık. Yasal süreç başladı.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN DİPLOMATİK GİRİŞİM

Öte yandan, Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliği’nin saldırı ile ilgili diplomatik girişim başlattığı öğrenildi.

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, AA muhabirine, “Saldırı sonrası toplanan deliller ve polis raporu üzerine, Türkiye olarak Kanada makamlarına nota verdik. Aynı camiye 2015 yılında da Ermeniler saldırmıştı. Bunu da notamızda hatırlattık. Saldırının, Kanada’da temaslarda bulunan TBMM parlamenterler heyetimizin ziyaretinin hemen sonrasında yapıldığına dikkati çektik.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi ve Montreal Polisi tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.