KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

ABONE OL
09 Mart 2016 15:01
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz gayrimenkul yönetimi ve denetimini kapsayan kanunların olmayışı nedeniyle bazı sorunlar olduğunu söyleyerek, “Kamuoyunda ‘emlakçı’ algısının mutlaka değişmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

KTO tarafından 14. Meslek Grubu Gayrimenkul ve Kiralama Hizmetleri ve 41. Meslek Grubu Yapı Kooperatifleri üyelerine yönelik olarak Sektörel İstişare Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, meslek komiteleri toplantılarına çok önem verdiklerini kaydederek, 2015 yılında toplantılarda konuşularak yönetim kuruluna gelen 400 sorunun 200’ünü çözüme kavuşturduklarını söyledi. Hiçyılmaz, “Meslek komiteleri toplantısına çok önem veriyoruz ve ayda bir toplanması gereken meslek komitelerimizin toplantımızın yanı sıra istişare toplantılarımızı yapıyoruz. Genişletilmiş meslek komiteleri toplantılarını yapıyoruz. Buradaki gayemiz şu; Kayseri Ticaret Odası’nda demokrasiyi tam manasıyla yerleştirmek ve tabandan gelen talep ve istekleri yönetim kuruluna kadar götürüp yönetim kurulu faaliyetlerinde tabandan gelen bu istekleri konuşmak ve sıkıntıları çözebilmek adına faaliyetler gösteriyoruz. Zaten yapılması gerekenin de bu olduğu kanaatindeyim, çünkü bir odanın gerçekten iyi bir faaliyet gösterebilmesi için meslek komitelerinin çok iyi çalışması gerekmektedir. Ancak bu şekilde olursa bir oda üyelerine sağlar şekilde faaliyet gösterir. Nitekim biz tabandan gelen talep ve istekleri yerine getiriyoruz. Yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantılarında 4 saat sürüyorsa bunun 3 saatini meslek komitelerimizden gelen taleplerimizi çözüm noktasında harcıyoruz. 2015 yılında bu manada 452 toplantı yapmışız. Bu toplantılara 12 bin civarında üye davet etmişiz, 900 civarında konu bu toplantılarda görüşülmüş. Bunlardan 400 tanesi çözüm üretilmek üzere yönetim kurulumuza gelmiş ve bunlardan da 200 tanesini çözmüşüz. Bize iletilen konuların yarısı çözülmüş vaziyette, diğer yarısı da çözüm noktasında gayret gösterilebilir durumda” dedi.

HİÇYILMAZ: “KAMUOYUNDA EMLAKÇI ALGISI MUTLAKA DEĞİŞMELİ”

Emlak kanunu hakkındaki çalışmalarda Kayseri Ticaret Odası olarak müdahil olduklarını dile getiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Gayrimenkul yönetimi ve denetimini kapsayan kanun olmaması nedeniyle bazı sorunlar yaşanmaktadır. Gayrimenkul danışmanlığı işi herkes tarafından yapılabilmekte, bir statüye kavuşmamış vaziyette. Her ne meslek olursa olsun belli bir statü içerisinde yapılması gerekir. Bu kurallar çerçevesinde yapıldığı zaman ancak bir meslek haline gelebilir diye düşünüyorum. Emlak danışmanlığı kanunu konusunda çalışmalar var. Emlak danışmanlığı kanunu hakkındaki çalışmalar konusunda Kayseri Ticaret Odası olarak biz de müdahiliz. Kamuoyunda emlakçı algısının mutlaka değişmesini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiçyılmaz’ın konuşmalarının ardından Gayrimenkul Değerleri Uzmanı Mustafa Öztürk, programa katılanlara sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.