Lenovo, Motorola ismini kullanmaya karar verdi

Lenovo, Motorola ismini kullanmaya karar verdi

ABONE OL
07 Mart 2017 00:05
Lenovo, Motorola ismini kullanmaya karar verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere Lenovo, 2 sene önce hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek köklü cep telefonu markası Motorola’yı satın almıştı. Motorola, Lenovo bünyesine geçtikten sonra oyunun kuralları da değişmeye başladı.

Lenovo, aldığı kararla Motorola ismini yavaş yavaş kaldırma yoluna gitti. Telefonların üzerinde Moto by Lenovo gibi bir ifade yerleştiren Çinli şirket, sonrasında bu durumun Moto fanları üzerinde kafa karışıklığına neden olduğunu farketti.

Bu durumun firmaya zarar verdiğini fark eden Lenovo yetkilileri, cep telefonunun mucidi olarak kabul edilen Motorola ismini yok etmek yerine tüm dünyada kullanmaya karar verdi.

Lenovo artık, Motorola’nın bilindiği ülkelerde yeni akıllı telefonlarını bu marka ismi ve logosuyla çıkarak. Örneğin, Türkiye gibi Motorola’nın köklü bir geçmişe sahip olduğu ülkelerde Lenovo tarafından üretilen telefonlar Motorola ismi ile raflardaki yerini alacak.

Lenovo’nun daha çok bilinip, tanındığı ülkelerde ise Moto by Lenovo ibaresi kullanılmaya devam edecek.

Bakalım Çinli teknoloji devinin bu hamlesi telefon satışlarına olumlu yönde etki edebilecek mi? Her ne olursa olsun, böyle köklü ismi kullanmak, yok etme fikrine nazaran çok daha mantıklı görünüyor.

Bir zamanların ünlü cep telefonu markası aynı Nokia gibi piyasanın hakim markalarından birisiydi. Fakat o da aynı Finli üretici gibi akıllı telefon çağına ayak uydurmakta zorlanınca iflasın eşiğine gelmiş sonra da Lenovo tarafından satın alınmıştı.

Vestel Venus Z10 ön inceleme MWC 2017 Özel

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.