LYS’ye girmek için alçısını söktü ama…

LYS’ye girmek için alçısını söktü ama…

ABONE OL
19 Haziran 2017 04:38
LYS’ye girmek için alçısını söktü ama…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LYS maratonunda sona gelindi. 10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1’in (Matematik) ardından adaylar, 17 Haziran’da LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5’e (Yabancı Dil) girdi. Bugün de ikinci geniş katılımlı sınav olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü. Sınavda, üç açık uçlu soru da yer aldı.

SONUÇLAR 11 TEMMUZ’DA

Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak. 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları Kontenjanları Kılavuzu’nun 20 Haziran’da ÖSYM’nin internet adresinden yayınlanması planlanıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, kılavuzda yer alabilecek hataların kontrol edilmesi istendi. Metinde, kılavuzun 20 Haziran’da açıklanmasının planlandığı ve üniversitelerin programlarıyla ilgili bilgileri kontrol etmeleri gerektiği dile getirildi.

ALÇISINI SÖKTÜ AMA…

Bursa‘da dün akşam kırılan sağ ayağı alçılı olarak Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) gelen 26 yaşındaki Cihat Özkan, aldığı raporu ÖSYMye bildirmediği için salona alınmadı. Ayağındaki alçıyı sökerek salona girmek isteyen Özkan, bu kez kimlik yerine ehliyetle geldiği için sınava giremeyince gözyaşlarına boğuldu.

LYS’nin yapıldığı merkezlerden olan Bursadaki Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok binasına erken saatte gelen öğrenciler içerialınmaya başlandığı sırada dün akşam sağ ayağından yaralanan Cihat Özkan, alçılı ayağıyla sınava girmek istedi. Özkan, yanında hastane raporu bulunduğunu belirtirken görevliler bununÿÖSYM’ye daha önceden ibraz edilmediği için adayı salona alınmadı. Ayağındaki alçıyı sökmesi halinde sınava girebileceği bildirilen Özkan, diğer veliler ve öğrencilerin yardımıyla ayağındaki alçıyı söktü. Öğrencilerin alındığı sürenin bitmesine 4 dakika kala yeniden salon kapısına gelen Özkan, nüfus cüzdanı yerine ehliyet ibraz etti. ÖSYM görevlileri, nüfus cüzdanı yerineÿehliyeti kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu nedenleÿsınava giremeyen Özkan, gözyaşlarına boğuldu. Binanın önünde oturan ve yine veliler yardımıyla ayağı sarılan Özkan,ÿElimde rapor olmasına rağmen sınava girmek için alçılı ayağımı çözdüm. Nüfus cüzdanım dün akşam hastanede kalmış. Ehliyetim olduğu halde sınava giremedim. Bir yılım boşuna gitti. Yetkililerin mağduriyetimin gidermesini istiyorum dedi.

GEÇ KALDI, SINAVA GİREMEDİ

Öte yandan, aynı binada sınava girecek genç kız, sınavın başlamasına 5 dakika kala geldiği salona alınmayınca gözyaşlarına boğuldu. ÖSYM kuralları gereği öğrencilerin sınavdan 15 dakika önce salonda olmaları gerektiği hatırlatıldı.

LYS soruları ve cevapları yayımlandı! LYS puan hesaplama nasıl yapılır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.