Macaristan’dan Çarpıcı açıklamalar ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalvarıyoruz”

ABONE OL
25 Şubat 2016 18:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Suriye’de yaşanan gelişmeler sonrası açıklamalarda bulundu.Konuşmasının bir kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

MADDİ YARDIM VE AYRICALIKLAR

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Suriye’de yaşanan olaylar sonrası Alman basınına verdiği röportajda Avrupa Birliği’nin son yıllarda karşılaştığı en büyük problemin mülteci akımı olduğunu söyledi. Avrupa’ya daha fazla mülteci akımının engellenmesine karşılık Türkiye’ye vaatlerde bulundu.Avrupa’ya yaşanan göç krizini durdurması veya azaltmasına karşın maddi yardım ve çeşitli ayrıcalıklar verileceğini söyledi.

mülteci-krizi

Orban,

AVRUPA’NIN GELECEĞİ TÜRKİYE’NİN İYİ NİYETİNE BAĞLI

“Sınırlarımızın güvenliği için maddi yardım ve verilen sözler karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalvarıyoruz. Çünkü, sınırlarımızı biz koruyamıyoruz. Bu da Avrupa’nın geleceğini ve güvenliğini Türkiye’nin iyi niyetine bağlı hale getiriyor” dedi.

TÜRKİYE’YE TUTMAK İSTEMEDİĞİ SÖZLER VERDİ

Brüksel’in Türkiye’ye tutamayacağı ya da tutmak istemediği sözler verdiğini getiren Orban, “Türkiye’den binlerce mültecinin alınması ve mültecilerin Avrupa’da dağıtılması ile ilgili plan bir yanılsamadır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.