Obama’dan Kadınlara Vaatli mesaj

Obama’dan Kadınlara Vaatli mesaj

ABONE OL
09 Mart 2016 00:28
Obama’dan Kadınlara Vaatli mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Dünya Kadınlar Günü mesajında, “Kadınlar ve kız çocukları her gün iş, eğitim, spor, sanat, bilim, tarım, aile yaşandığı ve yönetim alanlarında olmak üzere hayatın tüm alanlarına olağanüstü katkı sağlıyorlar. Tüm bun katkılar olmadan, ekonomiler çökebilir, toplumlar tükenebilir ve aileler parçalanabilir” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Obama mesajında, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Her kadın ve kız çocuğunun doğuştan kazandığı haklarını ve özgürlüklerini tüm anlamıyla sahip olduğu bir dünyaya ulaşmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Obama açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kadınlar ve kız çocukları her gün iş, eğitim, spor, sanat, bilim, tarım, aile yaşandığı ve yönetim alanlarında olmak üzere hayatın tüm alanlarına olağanüstü katkı sağlıyorlar. Tüm bun katkılar olmadan, ekonomiler çökebilir, toplumlar tükenebilir ve aileler parçalanabilir. Durum böyle olunca, dünyanın birçok noktasında kadınlar hala statülerini ikinci sınıf vatandaş olarak arttırmak için mücadele veriyor, ekonomik ve siyasi tam katılım için fırsatları reddediyorlar. Bazıları ise hala kendilerini çocuk hissederken evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya zorlanıyor. Dahası ortaöğretim kız çocuklarının yoksulluk ve tacizden kurtulması ve hayatlarının kontrolünü ellerine alması için en güçlü araç. Bu nedenle, hükümetimin başlattığı dünyanın her yerinde ergenlik dönemindeki kız çocuklarına kendileri ve kaliteli eğitim arasında duran bariyerleri aşmasına yardımcı olan ‘Haydi Kızlar İnisiyatif Öğrenelim” kampanyasıyla gurur duyuyorum.”

Obama, “Kadınlara ve kız çocuklarına yatırım yaptığımızda sadece onlara yardım etmediğimizi, tüm evrene yardım ettiğimizi biliyoruz. Dünyanın her yerinde kadınların ve kız çocuklarının tam potansiyeline ulaşması için imkan sağlayan bir gelecek hepimiz daha parlak, daha huzurlu ve daha refah bir gelecek olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.