Özkök’ten Selvi’ye sert gönderme

Özkök’ten Selvi’ye sert gönderme

ABONE OL
15 Mart 2017 14:07
Özkök’ten Selvi’ye sert gönderme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda krizinin ardından kamuoyu araştırmalarının, seçmenin referandumda evet oyu vermesi yönünde olumlu etki yaptığını ifade eden yazısıyla dikkat çeken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi‘ye, aynı gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök‘ten çok konuşulacak bir yanıt geldi.

“FIRILDAK RÜZGARGÜLÜ”

Özkök, Selvi’yi hedef aldığı bugünkü yazısında, yazarın ‘Hollanda’ tespitine isyan ederek “Selvi’nin yazısı dün çıktı. Yani yazıyı pazartesi günü yazmış. Acaba bu araştırmayı rüzgârgülüyle mi yapmış… Fırıldak rüzgârgülüyle yani…” dedi.

SELVİ “HAYIR RÜZGARI TERSİNE DÖNDÜ” DEMİŞTİ

Selvi dünkü köşe yazısında, Hollanda’da yaşanan diplomatik skandala ilişkin değerlendirmelerinde, “Peki kamuoyu araştırmaları neyi gösteriyor? Hollanda’da yaşananlar seçmen eğilimleri üzerinde etkili oldu mu?” başlıklı yazısında “İlk başlarda hayır yönünde esen rüzgârın artık tersine döndüğünü belirtiyor, ‘Rüzgâr artık evet yönünde esiyor’ diyorlar. İbrenin ‘evet’e dönmesinde Hollanda’nın katkısını görmemek için kör olmak lazım” tespitinde bulunmuştu.

ÖZKÖK ‘RÜZGARIN HIZINDAN HIZLI DÖNEN RÜZGAR’ DİYE BAŞLIK ATTI

Selvi’ye ilk tepki kendi gazetesinden geldi. Özkök bugünkü yazısının bir bölümünde ‘Rüzgarın hızından hızlı dönen rüzgar’ başlıklı yazısında Selvi’nin ‘aceleci’ testitlerine sert sözlerle yüklendi.

Abdülkadir Selvi’den referandum iddiası: Hayır rüzgârı tersine döndü

İşte Özkök’ün o yazısında çarpıcı satırlar:

“Hollanda ve Almanya’da olanlar o kadar etkilemiş ki, hayır diyecekler fikir değiştirmiş, kararsızlar da kararlı hale gelmiş. Ben evet rüzgârı mı esiyor, hayır mı henüz pek anlamış değilim. Çünkü gördüğüm referandum rüzgârı esmiyor. O nedenle, esmeyen rüzgârın, dönme hesabını da pek anlamadım.

BİR: Selvi’nin yazısı dün çıktı. Yani yazıyı pazartesi günü yazmış.
Demek ki olayların üzerinden 24 saat geçmeden, bir araştırma yapılmış ve rüzgârdan daha hızlı şekilde, rüzgârın tersine döndüğü saptanmış?
İKİ: Bu hesapla biz Türkler, Hollanda hükümetine kızıp bizi yönetecek anayasa konusunda fikrimizi mi değiştirmiş oluyoruz…
ÜÇ: Mesela, bu olaylar sonucunda, o ülkelerden gelen turist azalır veya hiç gelmezse, işini kaybedecek olanlar, bunun üzerine evet demeye mi karar vermişler…

Anlayacağınız, Formula 1 hızıyla araştırma yapıp, bunu hemen etrafa duyuran araştırmacıyı merak ettim. Acaba bu araştırmayı rüzgârgülüyle mi yapmış… Fırıldak rüzgârgülüyle yani…”

Hollanda Başbakanı’ndan son dakika yaptırım açıklaması

Yıldırım: Hollanda, konsolos gözaltısı için özür diledi

Hollanda krizinin ardından Türkiye’den AB’ye rest

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.