Sahte implantlar kabusunuz olmasın!

Sahte implantlar kabusunuz olmasın!

ABONE OL
05 Mart 2015 02:21
Sahte implantlar kabusunuz olmasın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda sahte implantların fazlalaşması üzerine Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinde lisanslı cihaz ve implant markalarını yayınladı. Dr. Ömer Girgin, sahte implantlar ve merdiven altı hekimlerin uygulayacağı implantlı protezlerin sağlıksız olduğu uyarısında bulundu.

Bursa Özel Hayat Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği hekimi Dr. Ömer Girgin, son zamanlarda implant uygulamasının arttığını, bununla birlikte sektörde bazı uygunsuz ortamlarda hazırlanmış, menşei belli olmayan implantların kullanılabildiğini uyarısında bulundu. Girgin, “Bu amaçla Sağlık Bakanlığı, bunun önüne geçebilmek adına bir veri bankası oluşturdu. Ulusal Bilgi Bankası adı altında yayınlanan lisans almış hem tıbbi cihaz, hem de uygulanan implant markaları yayınlandı. İmplant yaptırmadan önce buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü implantın başarısı, öncelikle implantın kendisinde, daha sonra da uygulamada önemlidir. Başlangıç olarak implant iyi seçilirse, başarı daha çok artacaktır” dedi.

İmplantın son dönemde yaygınlaşmasının sebebinden de bahseden Girgin, “Dişleri konservatif diyebileceğimiz yaklaşımla hastanın var olan dişlerine müdahale edilmeden boşlukların giderilmesi amacıyla uygulanabilmektedir. Özellikle, son dönemde en sık yaptığımız tedavi, tek diş eksiklikleridir. Bunlar implant sayesinden yandaki dişlere herhangi bir müdahale yapılmadan sadece bölgeye implant uygulanmasıyla çok estetik bir şekilde tedavisi yapılabilmektedir” ifadelerini kullandı.
Sahte implantlara dikkat!

İmplantların başarısını en çok etkileyen faktörün implantın kendisi olduğuna dikkat çeken Dr. Ömer Girgin, şunları kaydetti; “İmplantın sahip olduğu yüzey, kemikleşmesini sağlayacak olan bu yüzeyin özellikleridir. Bu da uygun firmaların ürettiği implantlar sayesinde olmaktadır. Son dönemde merdiven altı diye tabir ettiğimiz implantlar, hatta bunu uygulayan hekim dahi bunun farkına varamamaktadır. Çünkü bunların üzerlerindeki barkotlarla da oynanarak marka implantların sahteleri üretilebilmektedir. Bunları engellemek adına Ulusal Bilgi Bankası’ndan bunların barkot numarasından dahi takip etmek mümkün. Sahte olan bu implantlar sağlık açısından da uygun değildir.”

İplantlı dişlerle rahat gülümseyin.

Diş eksikliği fazla olan ya da hiç olmayan hastaların implantlar sayesinde sağlam dişlere kavuştuğunu da dile getiren Girgin, “Ağzında hiç diş olmayan hastalarda kullanımı çok zordur. Total diş eksiliği adını verdiğimiz hastalarda, implant destekli protezler sayesinde çok başarılı olunabiliyor. Hastalar bu implantlar sayesinde güzel gülüşlere kavuşabilmektedir. İstemediğimiz takdirde ağızdan çıkmayan kullanımı çok rahat total protezlere kavuşabilmektedirler” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.