Salma Tavukçulukta Lohman Brown’un Önemi

Salma Tavukçulukta Lohman Brown’un Önemi

ABONE OL
09 Ekim 2016 19:20
Salma Tavukçulukta Lohman Brown’un Önemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de gerçekleştirilen tavuk yetiştiriciliğinde en çok tercih edilen ırklardan bir tanesi olan Lohman tavuğu ‘dur, Alman menşeilidir. Türkiye’de damızlık civciv üretimi bulunan Lohman Brown tavukların en çok tercih edilme sebeplerinin başında, oldukça gezgin bir tavuk olması ve bu doğrultuda da gezen tavukçuluk sistemi açısından oldukça uygun olmasıdır. Verim açısından da oldukça sık tercih edilen Lohman Brown tavuklar 1 yıl içerisinde 300 ila 330 adet arasında yumurta verimi sağladığı için de besi ve yetiştirme tavukları arasında ön sıradadır. Kahve tonlarında yumurtalar veren Lohman Brown tavukların dış rengi de kahverengidir. Gezgin bir tavuk olmasından dolayı etrafındaki yoncaları ve diğer yeşil bitkileri sıkça tüketen Lohman Brown tavukların yumurtaları da oldukça lezzetli ve protein açısından zengindir.

Lohman Brown tavuklar, gelişimlerini tamamladıktan sonraki 17. Hafta ve 18. Hafta arasında yumurtlamaya başlamaktadırlar. Canlı ağırlı 1,800 ila 2 kilogram arasında değişen Lohman Brown tavukların gün içerisinde tükettikleri yem miktarı ise 100 ila 110 gram arasındadır fakat özellikle yaz aylarında Lohman Brown tavukların dışarıya yönelmesi nedeniyle bu miktar düşebilmektedir. Ataks tavuk satışı gibi Lohman Brown satışı da yapan Koçoğlu Tavukçuluk kalitesinden ödün vermeden tavukları müşteriye teslim etmektedir. Civciv büyüme döneminde gerçekleştirilen satışta, civcivlerin gagaları kesilmemekte ve hafif dağlanmış bir şekilde müşteriye teslim edilmektedir. Lohman Brown satışlarında minimum satış adeti 300 adettir ve bu rakam ile üstü satışlarda nakliye Koçoğlu Tavukçuluk’a aittir fakat bu rakamın altında tavuk satın almak isteyen kişiler, yetkililerle görüşme yaptıktan sonra kümese gelerek, kendi araçlarıyla nakliyeyi gerçekleştirebilmektedirler. Veteriner hekim kontrolünde aşıları eksiksiz yapılan Lohman Brown tavukların son aşıları, nakliye sürecinden hemen önce gerçekleştirilmekte ve tavuklar, resmi belgeleriyle birlikte teslim edilmektedir.

Sektöründe liderlik bayrağını elinde taşıyan Koçoğlu Tavukçuluk’tan yapacağınız Lohman Brown satışı için önceden yetkililerle görüşerek randevu almanız hem sizin açınızdan, hem de Koçoğlu Tavukçuluk’un en iyi hizmeti sunabilmesi açısından önem taşımaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.