Sare Davutoğlu ‘Kadın Sağlığı Projesi’ Programına Katıldı

Sare Davutoğlu ‘Kadın Sağlığı Projesi’ Programına Katıldı

ABONE OL
11 Mart 2016 20:15
Sare Davutoğlu ‘Kadın Sağlığı Projesi’ Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, istatistiklerin her 4 kadından birinin ya meme kanseri olduğunu ya da olacağını gösterdiğini belirterek, “Bu tablo asla değişmez değildir. Çabaların olumlu sonuçlanacağından hepimiz emin olmalıyız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla geldiği Diyarbakır’da, “Kadın Sağlığı Projesi” programına katıldı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde yapılan programda konuşan Davutoğlu, bilimsel araştırmalara göre, dünya genelinde ölümlerinin büyük bir oranının bulaşıcı olmayan kronik hastalıklardan kaynaklandığını belirterek, bunların başında da kanserin geldiğini vurguladı. Yüzde 90’ı çevresel, yüzde 10’u ise genetik faktörlere bağlı olarak meydana gelen kanserin gün geçtikçe korkunç yüzünü gösterdiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Dünyada her yıl yaklaşık 13 milyon kişiye kanser teşhisi konuluyor ve bunlardan 7 milyonu yaşamını kaybediyor. Bilim otoriteleri yeterli önlemleri alınmaması halinde 2030’da 17 milyon kişinin de aynı akıbeti yaşayacağının öngörüsünde bulunuyor. Maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanser ciddi bir halk sağlığı olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

“HER YIL 80 BİN VATANDAŞ HAYATINI KAYBEDİYOR”

Davutoğlu, her yıl 80 bin vatandaşın kanser nedeniyle hayatını kaybettiğine de vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin en sık görülen kanser tipleri Sağlık Bakanlığı Kanser Araştırma Daire Başkanlığı’nın verilerine göre erkeklerde yüzde 22 ile akciğer kanseri, kadınlarda yüzde 24 ile meme kanseri. Bunun anlamı yanınızda oturan 4 hanımdan bir tanesi ya meme kanseri olduğu ya da yaşamının bir döneminde meme kanseri olacağı anlamına geliyor. Bu tablo asla değiştirilemez değildir. Bu uğurda yapılacak çabaların olumlu sonuçlanacağından hepimiz emin olmalıyız. Kanserlerin en az üçte biri önlenebilir türdendir.”

Programa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve çok sayıda kadın da katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.