Savunma Sanayii İcra Kurulu Başbakan Davutoğlu Başkanlığında Toplandı

Savunma Sanayii İcra Kurulu Başbakan Davutoğlu Başkanlığında Toplandı

ABONE OL
09 Mart 2016 14:29
Savunma Sanayii İcra Kurulu Başbakan Davutoğlu Başkanlığında Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Geçen yılın sonunda SSM tarafından yürütülen projelerin sayısı 416’ya yükselmişti. Bu projelerin 233’ü sözleşmeye bağlanmış, çalışmaları sürdürülen 183 proje ise henüz sözleşmeye bağlanmamıştı. Bu kapsamda toplantıda çalışmaları sürdürülen projeler üzerinde detaylı bir değerlendirme yapılması bekleniyor. Sözleşmesi imzalanan projelerin bedeli 85.5 milyar lirayı bulmuştu. Gerçekleştirilen projeler arasında ATAK helikopterlerinin teslimatı, ALTAY Tank Projesi’nin prototip üretimlerin tamamlanması ve tankların kalifikasyon testlerine devam edilmesi, MİLGEM Projesi’nin 3. ve 4. gemilerinin inşa faaliyetleri, yeni tip karakol botlarının teslimatının tamamlanması, yeni tip denizaltı üretimine başlanması başta olmak üzere birçok faaliyet yer alıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, daha önceki açıklamalarında askeri araçlara yanmaz boya projesinden gelen roket ve mermiyi havada vurmaya, duvar arkasını görüntülemeden yer altının görüntülenmesine, radar dalgalarıyla kabloyu tespit etmekten kimyasalların çıkardığı izleri bulmaya, kişisel tanıma sisteminden biyometrik görüntülemeye, insansız savaş uçağı planından görünmezliğe kadar birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı sürüyor. Bu kapsamda geliştirilen ve geliştirilmesi planlanan projelerin de toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye, F-35 uçaklarının siparişini vermişti. 4 adet F-35 uçağına ek olarak 2 adet F-35 uçağının siparişi planlanıyor. Bu konudaki son durumun da bugünkü toplantıda ele alınması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.