Sınırsız Seyir Kabiliyetli Ultra Lüks Yat Denize İndi

Sınırsız Seyir Kabiliyetli Ultra Lüks Yat Denize İndi

ABONE OL
08 Mart 2016 16:39
Sınırsız Seyir Kabiliyetli Ultra Lüks Yat Denize İndi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Serbest Bölge’de Sarp Yat Firması, 22.5 milyon euro değerinde ve Türkiye’de üretilen en büyük çelik gövde üzeri kompozit motorlu 46 metrelik ultra lüks yatı denize indirdi. Fransa’ya gidecek olan lüks yat, sınırsız seyir kabiliyeti ile okyanusları dahi aşabiliyor.

Antalya Serbest Bölgesi’nde 3 bin 500 metrekaresi kapalı, toplam 8 bin metrekare alanda faaliyet yürüten Sarp Yat Firması, ilk süper lüks yatını 2 saatlik bir çalışmanın ardından Akdeniz’in mavi sularıyla buluşturdu.

Gövdesi çelik, üst kısmı karbon fiber takviyeli 46 metrelik (SARP46) süper lüks yat, tershane binasından karayolu ile taşınarak rıhtıma ulaştırıldı. Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek amacıyla geniş güvenlik önlemleri altında karadan yürütülen lüks yat, özel kaydırma sistemi ile 2 saatlik bir çalışmanın ardından suyla buluştu. Limanda bulunan bir çok kişi ise bu anı ilgiyle izledi.

Rıhtımda çok özel teknolojilerle ve milimetrik hesaplarla yaklaşık iki saatte denize indirilen 22.5 milyon euro değerindeki lüks yatın kime satıldığı ise açıklanmadı.

Sarp Yat Genel Müdürü Ünal Şakar, önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, uzun bir emeğin ardından ürünlerinin denize indiğini söyledi.

Üretilmeden SARP 46’nın dünyadan bir çok ödül aldığının altını çizen Şakar, “En büyük amacımız Türk yat sanayine uzun soluklu düzgün işler yapabilen bir işletme olmak istiyoruz. 46 metre uzunluğunda ve bizim ilk yatımız. Çelik alt binanın üzerine kompozit yapıda 46 metrelik bir yat. Eserimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Sarp Yat Tershane Müdürü Emre Şandan, gövdesi çelik, üst binası kompozit olan bu kombinasyondaki en büyük yatı yaptıklarını ifade ederek, “Teknemiz Amerikan bağımsız bir denetim şirketi tarafından denetlendi. Ve ardından üretime başlandı. İki adet bin beygir motor var. 12 kişilik misafir ağırlanırken, 9 mürettebatı bulunuyor. Üst binada jakuziden her türlü aydınlatma ve perdelerin akıllı bir şekilde yapıldı. Yani lükste sınırlar zorlandı” diye konuştu.

“OKYONUSLARI AŞABİLİR”

Yatın yapımında olabildiğince doğal malzemelerin kullanıldığını vurgulayan Şandan, “Doğalın ve ahşabın verdiği bir lüks sadelik içeriyor. İmalatı yaklaşık 28 ay sürdü. 460 ton ağırlığı var. 15 nat hız yapabiliyor. Sınırsız seyir kabiliyeti var. Okyanusları aşabiliyor. Altı çelik üstü kompozit olduğunda dolayı, ağırlık merkezi aşağıda yer alıyor. Ve tam denizci bir yat” dedi.

ÖDÜLLERİ

Teknenin dış ve iç tasarımıyla İtalya’dan iki en iyi yat tasarımı ödülü, Almanya’dan da Avrupa kalite ödülü aldığını dile getiren Şandan, “Kompozit Derneği’nden de bu kombinasyondaki ilk yat olması nedeniyle en iyi kombinasyon ve inovasyon olmak üzere iki ödül aldık. Gizlilik sözleşmemiz nedeniyle sahibinin ismini açıklamıyoruz. Tekne bu yaz Fransa’ya gidecek” ifadelerine yer verdi.

ÖZELLİKLERİ

Türk gemi mühendisleri tarafından yapılan ultra lüks yatta, dört adet misafir kamarası, bir adet tekne sahibi kamarası, dört adet mürettebat kamarası, bir adet kaptan kamarası yer alıyor. Tekne sahibine ait iki adet olmak üzere her odada tuvalet ve banyo, ana güvertede salon ve yemek odası, üst güvertede bar köşesi, ana mutfak, her güvertede özel mutfak, güneşlenme, jakuzi, oturma ve çeşitli bar alanları mevcut.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.