Turnuvaların Parlayan Yıldızı

Turnuvaların Parlayan Yıldızı

ABONE OL
07 Mart 2016 21:23
Turnuvaların Parlayan Yıldızı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal ve uluslararası düzenlenen robotik turnuvalardan 10 ödül ile dönen Bahçeşehir Okulları başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları ulusal ve uluslararası düzenlenen robotik turnuvalarındaki başarılarıyla daima zirvede yer alıyor.

Bahçeşehir Okulları 5-6 Mart’ta düzenlenen İstanbul Avrupa Yakası Turnuvalarından 10 kupa ile döndü. Özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliği Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenliyor.

Tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir robotik turnuvası olan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğinin 12. Sezonu için “Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm” teması çerçevesinde Ekim ayından beri titiz çalışmalar yapan Bahçeşehir Okulları Robotik takımları Robot Tasarım, Proje, Takım Çalışması ve Robot Performans kategorilerinde başarılı çalışmalar sergilediler.

AVRUPA YAKASI 1. BÖLGE TURNUVASI’NDA 4 KUPA

5 Mart’ta düzenlenen İstanbul Avrupa Yakası 1.Bölge Turnuvası’nda 4 kupa kazanan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Bahçeşehir Anadolu Lisesi, Edirne Lisesi Takımı, Halkalı Ortaokulu ve Etiler Ortaokulu; Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Intersection Genesis İstanbul Avrupa Yakası 1.Bölge Turnuva Şampiyonluğu, Bahçeşehir Anadolu Lisesi Robotik Takımı Team Nova Robot Performans 1.’si ve Robot Tasarım Kupası, Edirne Lisesi Robotik Takımı Team SAFER İlham Verici Takım Kupası’nın sahibi oldu.

2. BÖLGE TURNUVASI’NDA 6 KUPA

6 Mart’ta İstanbul Avrupa Yakası 2.Bölge Turnuvası’nda 6 kupa kazanan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Diyarbakır Lisesi, Beylikdüzü Ortaokulu, Mardin Ortaokulu, Edirne Lisesi, Edirne Ortaokulu, Bahçeşehir Ortaokulu, Çorlu Ortaokulu, Çorlu Lisesi; Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı İntersection Spero Proje Jürisi Kupası, Diyarbakır Lisesi Robotik Takımı Call of Harmony Öz Değerler Kupası, Beylikdüzü Ortaokulu Robotik Takımı Phoenix Robot Tasarım Kupası, Mardin Ortaokulu Robotik Takımı Şahmaran Mekanik Tasarım Kupası ve Aslan Koç Ödülü, Edirne Lisesi Robotik Takımı Mibigas Takım Çalışması Kupası, Bahçeşehir Ortaokulu Robotik Takımı ise Trashbusters Stratejik Yenilikçilik Kupası’nı kazandı.

“Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm” teması çerçevesinde hazırladıkları projelerle turnuvalara katılan Bahçeşehir Okulları Robotik takımları aldıkları birincilik kupalarıyla zirvedeki yerini koruyor.

BURSA YEREL TURNUVASI’NDA 4 KUPA

28 Şubat’taki Bursa Yerel Turnuvası’na Bursa Bademli Lisesi, Bursa Bademli Ortaokulu, Bursa Modern Ortaokulu, Bandırma Ortaokulu, Bandırma Lisesi, Balıkesir Ortaokulu katıldı. Bursa Bademli Lisesi Robotik Takımı Bat X Robot Performans birincisi, Bursa Bademli Ortaokulu Robotik Takımı Sirius Robot Performans ikincisi olurken, Bursa Modern Ortaokulu Robotik Takımı B-Creators Proje Araştırma Kupası ve Bandırma Ortaokulu Robotik Takımı Robeve İlham Verici Takım Kupası’nı alarak 4 kupanın sahibi oldu.

27 Şubat’ta İstanbul Anadolu Turnuvası’nda Ümraniye,Kocaeli ve Sancaktepe Ortaokulları’nın katıldığı yarışmada Ümraniye Ortaokulu Takımı, Trashers Robot Teknik Tasarım Kupası’nı aldı.

BAŞARI ANKARA’DA DA DEVAM ETTİ

21 Şubat’ta Ankara Bölge Turnuvalarına İskenderun Ortaokulu, Alanya Lisesi, Adana Ortaokulu, Adana Lisesi, Manavgat Ortaokulu, Manavgat Lisesi, Kayseri Ortaokulu, Kayseri Lisesi, Mardin Ortaokulu, Diyarbakır Ortaokulu, Gaziantep Lisesi (2 Takım) katıldı. Bahçeşehir Kayseri Ortaokul Robotik Takımı Jr. Tornado Robot Performans birincisi ve Bahçeşehir Kayseri Lise Robotik Takımı Tornado Robot Performans ikincisi oldu. Ankara 1. Bölge Turnuvası’nda Bahçeşehir İskenderun Ortaokul Robotik Takımı Inception Robot Teknik Tasarım Kupası’nı kazandı.

İZMİR’DE TOPLAM 6 KUPA

14 Şubat’ta İzmir Bölge Turnuvalarına Antalya Lisesi, Aydın Ortaokulu, Denizli Ortaokulu, Denizli Lisesi, Torbalı Ortaokulu, Mersin Ortaokulu, Mersin Lisesi, Güzelbahçe Ortaokulu, Güzelbahçe Fen Lisesi(4 takım) ve Bornova Ortaokulu (2 takım) katıldı. İzmir 2. Bölge Turnuvası’nda İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Fen Lisesi Robotik Takımı Stardust, İzmir 1. Bölge Turnuva Şampiyonu ve Robot Performans birincisi olurken, Antalya Bahçeşehir Anadolu Lisesi Robotik Takımı Röpriz ise Takım Çalışması Kupası’nın sahibi oldu. 13 Şubat’ta İzmir 1. Bölge Turnuvası’nda Bahçeşehir Bornova Robotik Takımı Wall-e, İzmir 1. Bölge Turnuva Şampiyonu ve Robot Performans birincisi olurken, İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Fen Lisesi Robotik Takımı Flashbang Takım Çalışması Kupası’nı aldı.

1994 yılında eğitim ve öğretime başlayan Bahçeşehir Okulları bugün 64 kampüs ve 171 okulu ile kaliteli eğitimi Türkiye’nin her yerine taşıyor. Çift Dilli Eğitim, Kişiye Özgü Öğretim Modeli, Dijital Eğitim, STEM+A Uygulamaları ile Türkiye’de yeni nesil eğitimin öncüsü olan Bahçeşehir Okulları, öğrencilerinin ulusal sınavlarda gösterdiği başarılarla her yıl zirvede yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.