Uzmanlar Meme Kanseri İçin Uyarıyor

Uzmanlar Meme Kanseri İçin Uyarıyor

ABONE OL
13 Mart 2016 16:03
Uzmanlar Meme Kanseri İçin Uyarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülden Cancan, “Her 8 kadından 1’inin yakalanma riski bulunan meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu nedenle özellikle 40 yaşından sonra her kadın tedbirli olmalı ve düzenli olarak hekim kontrolünden geçmeli. Meme kanserine karşı bugün Amerika’da uygulanan tedavi yöntemlerini ve gelişmiş sağlık teknolojisini Köroğlu Ünitemizde hastalarımıza sunabiliyoruz” dedi.

Kanser nedenli ölümlerde meme kanserinin ikinci sırada olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülden Cancan, “Meme kanseri, memenin süt bezlerinde ve üretilen sütü meme başına taşıyan kanalları döşeyen hücreler arasında çeşitli etkenler sonucu kontrolsüz şekilde çoğalan ve başka organlara yayılma potansiyeli taşıyan hücrelerden meydana gelen tümöral oluşumdur. Meme kanserine hangi etkenlerin neden olduğu kesin olarak bilinmiyor. Bazı kadınlarda genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonları (genlerde kansere eğilim yaratan bozukluklar) meme kanseri riskini artırırken, diğerleri kadın olmak dışında bir risk faktörü taşımıyor. Tüm kanser türlerine bağlı ölümler arasında meme kanserine bağlı ölümler ikinci sırada yer alıyor” diye konuştu.

Meme kanseri konusunda kadınlara uyarılarda bulunan Cancan, “Türkiye’de meme kanserine yakalanma oranı bir hayli yüksek. Nedenleri belirsiz, üzerine araştırma çalışmaları devam ediyor. İstatistiklere göre her 8 kadından 1’i meme kanseri adayı. Bu nedenle kadınlara 40 yaşından sonra her 2 yılda bir hekim kontrolünden geçmelerini, mamografi ve ultrason çekilmelerini öneriyorum. 50 yaşından sonra da kadınlar her yıl genel cerrahi uzmanına kontrol olmalıdırlar. Meme kanseri erken teşhis edilirse tedavisi olan bir hastalıktır” şeklinde konuştu.

“GELİŞMİŞ SAĞLIK TEKNOLOJİSİ KÖROĞLU ÜNİTESİ’NDE MEVCUT”

Cancan, “Meme kanseri ile mücadelede gerekli tüm teknik cihaz ve donanımlar Köroğlu Ünitemizde mevcut. Bu hastalıkla karşı karşıya kalan hastaların başka bir şehre taşınmalarına gerek kalmadan müdahalede bulunabileceğimiz imkanlara Köroğlu Ünitemizde sahibiz. Özellikle meme kanseri teşhisinde son gelişmiş teknolojiye sahip, biyopsi yapabilen, tomosentezli ve combo çekim özellikleri bulunan digital mamografi ve ultrason cihazlarımız Köroğlu Ünitemizde mevcut” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.