Valilikten Teröristlere çağrı yapıldı

ABONE OL
23 Şubat 2016 15:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

diyarbakir-sur

Diyarbakır Valiliği Sur ilçesinde bulunan teröristlere çağrıda bulunarak teslim olmaları durumunda can güvenliklerinin devlet güvencesi altında olduğunu duyurdu.
Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sonrasında bazı STK larının sivil vatandaşların olduğuna yönelik iddialarına karşın Valilik tarafından açıklama yapıldı.Çatışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Diyarbakır Valiliği,

“Bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istedikleri Bazı STK’lar tarafından iddia edilmektedir. Sur içinde söz konusu bölgede sivil vatandaşımızın bulunması ve bunların bulundukları bölgeden çıkmak istemeleri halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Nitekim, 4-6-10 Şubat ve takip eden her gün boyunca, söz konusu bölgede bulunup çıkmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik olarak güvenlik kuvvetlerimiz tarafından anonslar yapılmıştır.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINMASINA RAĞMEN BÖLGEDEN ÇIKAN VATANDAŞIMIZ OLMAMIŞTIR

18 Şubat Perşembe günü bölgeden çıkmak istendiği yönünde talepte bulunulmasına ve güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü önlem alınmasına rağmen, bölgeden çıkan vatandaşımız olmamıştır. 19 Şubat Cuma günü aynı durumda olan 6 vatandaşımız güvenlik kuvvetlerimiz tarafından söz konusu bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmişlerdir. Söz konusu çalışmaların yürütüldüğü bölgede bulunduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımızın Valiliğimize veya ilgili güvenlik kuvvetlerimize hangi bölgeden çıkacaklarının bildirilmesi halinde, bugün saat 16.00’da güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölgeden tahliye edilmeleri için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır”denildi.

Aynı zamanda teslim olmak isteyen teröristlerin can güvenliğinin devlet tarafından sağlanacağı ve adli makamlara teslim edileceği bildirildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.