Vatandaşın Ve Polisin 18 Yaş Altı Tepkisi

Vatandaşın Ve Polisin 18 Yaş Altı Tepkisi

ABONE OL
09 Mart 2016 08:59
Vatandaşın Ve Polisin 18 Yaş Altı Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da yaşanan bir olayda polis ve vatandaşlar yetkililere ’18 yaş altı’ tepkisi gösterdi. Şehir merkezindeki İsmet Sezgin Parkı içerisinde vatandaşları rahatsız eden bir grup çocuk kendilerine müdahale etmek isteyen polislerin de küfredilmedik yerini bırakmadı. Çocuklar daha sonra bölgeden kaçarken vatandaşlar, yasalardan dert yanarak “18 yaşın altında gözüken herkes devlete karşı istediği suçu işleyebiliyor” diyerek duruma tepki gösterdiler.

Edinilen bilgiye göre Meşrutiyet Mahallesi İsmet Sezgin Parkı’nda oturup vakit geçiren vatandaşların yanına gelen 17 yaşlarındaki bir grup çevreyi ve parkta oynayan çocuklarla dinlenen vatandaşları rahatsız etmeye başladı. Genel adaba da aykırı davrandıkları öğrenilen grup çocukları da yetişkinleri de rahatsız edince vatandaşlar durumu polise bildirip yardım istedi. Gençleri uyarmak için parka gelen polislere kafa tutup herkesin gözü önünde polislere de küfürler eden grup bölgeye gelen takviye ekipler tarafından yakalanmak isteyince parktan kaçtı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilmesine rağmen halkı rahatsız edip küfür edenler yakalanamadı aynı grupta bulunan 3 çocuğun ifadesine başvurularak kaçanların isimleri belirlendi.

“BU CESARETİ KİM VERİYOR”

Olayın hem vatandaşlar hem de çocuklar üzerinde olumsuz etki bıraktığını belirten çevre sakinleri, “Çocukların en güvendikleri kurum polis ve jandarma. Ancak çocukların gözü önünde polislerin küfür yemesi küçük düşürülmesi çocukların güven ve psikolojisine de olumsuz etkiliyor. 18 yaşın altında olmak suç işlemeyi mubah göstermemeli. Televizyonu açıyoruz devletin kurumuna, polise taş atan çocuklar, parka geliyoruz yine bir grup çocuk polise rahatça küfredebiliyor. Böyle AB uyum yasası istemiyoruz” diyerek yasalarda değişiklik yapılmasını istediler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.