YGS İçin Adaylar İçeride, Aileler Dışarıda Ter Döktü

YGS İçin Adaylar İçeride, Aileler Dışarıda Ter Döktü

ABONE OL
13 Mart 2016 12:35
YGS İçin Adaylar İçeride, Aileler Dışarıda Ter Döktü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 milyonu aşkın üniversite adayının katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS’ye geç kalmamak için saatler öncesinden sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerleri aranarak içeri alındı. 160 dakika sürecek olan sınav için içeride ter döken adaylara, aileleri dışarıda Kur’an okuyarak ve dualar ederek destek verdi. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde sınava giren oğlunu bekleyen bir anne, “Heyecanım yok. Çalışmışlardı, Allah yardımcıları olsun. Başarırlar inşallah, iyi olur” dedi.

Başka bir veli ise, “Kızım var içeride, bekliyorum bende. Sınava çalıştı. İyi hazırlandı” diye konuştu.

Heyecanla oğlunun sınavdan çıkmasını beklediğini belirten bir başka veli de, “Oğlum çok çalıştı sınava. Bende heyecanlıyım. Beklentim hayırlısının olması” ifadelerini kullandı.

Oğluna güveninin sonsuz olduğunu söyleyen başka bir üniversite adayı annesi, “Sınava hazırlandı ama inşallah başarılı olur. Temennimiz bu yönde. Güvenim sonsuz. İnşallah istediği bölümü kazanır” şeklinde konuştu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.