Zeytinyağı Uzakdoğu Pazarına Açılıyor

Zeytinyağı Uzakdoğu Pazarına Açılıyor

ABONE OL
14 Mart 2016 09:57
Zeytinyağı Uzakdoğu Pazarına Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla yürüttüğü tanıtım çalışmalarına Japonya’yı da ekledi.

Zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, zeytinyağını katma değere dönüştürmek için tanıtım atağını kesintisiz sürdürüyor. 8-11 Mart 2016 tarihleri arasında Chiba/ Japonya’da 41.’si düzenlenen Foodex Japan 2016 Fuarı’nda, stant açarak Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, standı ziyaret edenlere Türk zeytinyağı tadımı yaptırdı. Fuar alanında Türk asıllı İtalyan tasarımcı Erdem Şeker tarafından dizayn edilen trend alanında ZZTK görsel şova imza attı.

2016 yılının geride kalan diliminde Türkmenistan, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki gıda fuarlarında Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker, Uzakdoğu’da zeytinyağı tüketiminin hızla arttığını büyüyen pastadan Türk zeytinyağı sektörünün daha büyük dilim alması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye’nin 2013/14 sezonunda Japonya’ya 13 milyon 768 bin dolar zeytinyağı ihraç ettiğini ifade eden Eker, “Japonya 130 milyon nüfuslu gıda ihtiyacının büyük bölümünü ithalatla karşılayan bir ülke. Japonya’ya ihracatımız 2014/15 sezonunda Türkiye’ye zeytinyağı rekoltesinin azlığı nedeniyle 6 milyon 656 bin dolara düşse de son iki sezonda da Japonya en fazla ihracat yaptığımız üçüncü ülke oldu. Türkiye’deki zeytinyağı rekoltesi arttığında ihracatımızın katlanarak artabileceği bir ülke konumunda” diye konuştu.

2016 yılında Ege İhracatçı Birlikleri olarak dört yıl sürecek Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi hakkındaki Tebliğ kapsamında Turquality projesinin Japonya ve Güney Kore’de devreye gireceğini anlatan Eker, Turquality Projesi ile Türkiye’nin Uzakdoğu’ya zeytinyağı ihracatının önemli artış göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Foodex Japan 2016 Fuarı’nda ZZTK adına ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker ve EİB Sektörel Tanıtım Grupları Şefi Gökçe Tol görev yaptı. ZZTK standını Tokyo Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, Ticaret Başmüşaviri Musa Demir ve Ticaret Müşaviri Süleyman Mete Özbalaban ziyaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.