23 Yıllık Tüberküloz Hastası Umuda Uçtu

23 Yıllık Tüberküloz Hastası Umuda Uçtu

ABONE OL
07 Mart 2016 21:21
23 Yıllık Tüberküloz Hastası Umuda Uçtu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’da 23 yıldır tüberküloz hastalığıyla mücadele eden ve akabinde KOAH’a (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) yakalanan hasta, organ nakli olabilmek için Ankara’ya hareket etti.

İhlas Haber Ajansı’nın, “10 bin dolar bulamazsa hayatını kaybedecek” haberinin ardından devreye giren Sağlık Bakanlığı, Latife Sabitoğlu’nun Ankara’ya sevk edilmesine yardımcı oldu. Yıllardır organ nakli bekleyen Sabitoğlu, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatışı yapılarak nakil yapılacağını günü beklemeye başladı. 23 yıldan beri sürdürdüğü hastalığına şifasını bulmak için Ankara’ya hareket ettiklerini kaydeden Latife Sabitoğlu, gerçekleşecek nakil sonrasında eve bağlı yaşamaktan Allah’ın izniyle kurtulacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kastamonu’da 23 yıldır tüberküloz (verem) hastalığıyla mücadele eden Latife Sabitoğlu (47), 1993 yılından itibaren gördüğü tedavilerin bir sonuç vermemesi üzerine KOAH hastalığına yakalanmış ve geçtiğimiz yıl doktorlar, akciğerinin bir tanesi değişmesi gerektiğini belirterek, organ nakli olması yönünde rapor vermişti. Bunun üzerine İstanbul’da yapılan tahliller ve epikriz sonuçlarına göre organ nakli olması gereken Latife Sabitoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresiz kalmıştı. İHA’nın haberi üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı, organ nakli bekleyen hastanın İstanbul’dan Ankara’ya sevkini aldırarak organ nakli için sıraya alınmasını sağlamıştı.

UYGUN ORGAN BULUNMASI DURUMUNDA SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

Organ nakli için Kastamonu’da sıra bekleyen Sabitoğlu, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çağrılarak hastaneye yatışı yapıldı. Sabitoğlu’nun yaklaşık bir ay boyunca hastanede tahlilleri yapılacak. Tahlillerin tamamlanmasının ardından Sabitoğlu, uygun organın bulunmasını bekleyecek. Uygun organın bulunması durumunda Sabitoğlu, nakil olacak ve bir süre daha Ankara’da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilecek. Vücudun, organı kabul etmesi durumunda Sabitoğlu, sağlığına kavuşarak Kastamonu’ya dönüş yapacak.

NAKİL OLMADAN ÖNCE SON KEZ TORUNUNU SEVDİ

Akciğer nakli olmak için Ankara’ya hareket eden Latife Sabitoğlu, Ankara’ya gitmeden önce son kez torununu kucağına alarak sevdi. Tekirdağ Çerkezköy’de ikamet eden torunu ve kızı, Kastamonu’ya gelerek annesiyle hasret giderdi. Torununu kucağına alan ve organ nakli öncesi son kez torununu seven Latife Sabitoğlu, “İki çocuğum ve bir torunum var. İnşallah uygun organ bulunursa nakil olacağım ve onları annesiz bırakmayacağım” dedi.

23 yıldır tüberküloz hastalığıyla mücadele ettiğini belirten Latife Sabitoğlu, 23 yıldır eve bağlı halde yaşadığını ve dışarıda gezmek için son bir umutla Ankara’ya gittiğini ifade ederek, “Herkes dışarıda gezerken ben genç yaşımda eve bağlı kaldım. Ben de dışarıda gezmek istiyorum, pazara gitmek ve alışveriş yapmak istiyorum. Torunuma bir şey alamıyorum. Torunuma bir şey almak istiyorum, eşimi gönderiyorum. Allah büyüktür, yılmadım da yıkılmadım da, 1993 yılından beri ben, böyle ayakta duruyorum. Allah bana güç kuvvet veriyor” diye konuştu.

Latife Sabitoğlu’nun eşi Mahir Sabitoğlu ise, “Eğer eşimi ameliyat yaptıramazsam, eşimin akıbeti iyi olmayacaktı. Ama Allah’tan umut kesilmez. Allah bizim yüzümüzü güldürdü. Öncelikle eşimin tedavisinde yardımcı olan Sağlık Bakanlığımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.