550 Milletvekilinin Dokunulmazlığı Kaldırılsın

550 Milletvekilinin Dokunulmazlığı Kaldırılsın

ABONE OL
04 Mart 2016 18:28
550 Milletvekilinin Dokunulmazlığı Kaldırılsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÜKSEKDAĞ’DAN FEZLEKE AÇIKLAMASI
– HDP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEKDAĞ: ”FEZLEKENİN MECLİS’E GÖNDERİLMESİ İKTİDARIN YÜZ KARASIDIR”
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendileri hakkında hazırlanan fezlekelerin iktidarın utancı olduğunu belirterek, “Fezlekelerin meclise gönderilme çabası, iktidarın yüz karasıdır” dedi.
Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne katılmak üzere Van’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ilk olarak geçen günlerde Ankara saldırısını yapan terörist Abdulbaki Sömer’in taziyesine katıldığı için gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Caziye Duman’ı ziyaret etti. Burada gündemle ilgili açıklama yapan Yüksekdağ, Cizre’de kimyasal silah kullanıldığı yönünde kendilerinde bir düşünce oluştuğunu belirterek, kendileri hakkında hazırlanan fezlekelerin de iktidarın utancı olduğunu söyledi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki gün boyunca incelemelerde bulunduklarını belirten Yüksekdağ, Cizre’de insanlık adına utanç yaşandığını belirterek şöyle konuştu:
“Cizre’de yaşananlar bizim gördüklerimizden çok daha kötüydü. Operasyon bittikten sonra iki hafta sokağa çıkma yasağı devam etti. Bu delil karartmaydı. Yasa dışı ve envanter dışı silah kullanılmış. Bizde, kimyasal silah ve maddelerin kullanıldığı düşüncesi oluştu. Son dönemde bize yapılan saldırı ve linç kampanyasının sebebi bu vahşetin üstünü örtme çabasıydı.”

“550 MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN”
Kendileri ve 3 milletvekili için hazırlanan fezlekelerin Başbakanlığa gönderilmesiyle ilgili konuşan Yüksekdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın imza atalım. Hırsızlık, yolsuzluk yapanların, insanlık suçu işleyenlerin, herkesin ne yaptığı yargı ve dünya önünde ortaya çıksın. Doğru ile yanlış kamuoyu önünde ortaya çıksın. Biz dokunulmazlıkla siyasete girmedik. Fezlekelerin meclise gönderilme çabası, iktidarın yüz karasıdır. Bu onların utancı, bitişi ve rezaletidir. Bizim korkacak hiç bir şeyimiz yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.