Ahi Evren’de Kalp Kapağı Değişimi Doğu Karadeniz’de Bir İlk

Ahi Evren’de Kalp Kapağı Değişimi Doğu Karadeniz’de Bir İlk

ABONE OL
09 Mart 2016 15:04
Ahi Evren’de Kalp Kapağı Değişimi Doğu Karadeniz’de Bir İlk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon’daki Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi’nde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa gerçekleştirilen bir operasyonda kapalı yöntemle bir hastanın kalp kapağı değiştirildi.

Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi’nde tedavi gören 81 yaşındaki Nazmiye Öztürk adlı hastanın mitral kalp kapağı operasyonu Kardiyolog Doç. Dr.Levent Korkmaz, Uzm. Dr. Ali Rıza Akyüz ve Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Muhammet Onur Hanedan tarafından göğsü tamamen açmadan, meme altından girilerek gerçekleştirdi.

Kardiyolog Doç. Dr. Levent Korkmaz, hastanın daha önce açık kalp ameliyatı geçirdiğini belirterek “Hastamız Nazmiye Öztürk’ün mitral kalp kapağı 2010 yılında açık kalp ameliyatıyla değiştirilmiş. Yaklaşık bir yıl önce yapılan tetkiklerde değişen bu kapağın bozulduğu ve tekrar ameliyat ile bu kapağın değişmesi gerektiği hastamıza söylenmiş. Hasta ve yakınları birçok doktordan bu konuda fikir almışlar ancak ikinci açık kalp ameliyatının çok riskli olduğunu öğrenmeleri üzerine ameliyat olmaktan vazgeçmişler. Son dönemlerde şikâyetleri belirgin olarak artan hastamız gittiği hastane tarafından bu tür ameliyatlarıın kapalı yöntemle de yapılabildiği bilgisi verilerek fikir almak üzere Hastanemize yönlendirilmiştir” dedi.

Operasyonun başarıyla geçtiğini kaydeden Dr. Korkmaz, “Hastamız bize başvurduktan sonra gerekli değerlendirmeleri ve tetkikleri yaptık. Operasyonu hastamızın göğsünü tamamen açmadan, meme altından girerek gerçekleştirdik. Yaklaşık 20 dakika süren bir işlem ile daha önceden bozulan kapağın içerisine yeni bir kapak yerleştirdik. İşlem oldukça başarılı geçti. Hastamızı gelişebilecek herhangi bir olumsuzluğu gözlemlemek amacıyla 48 saat süreyle yoğun bakımda takip ettik. Ardından hastamız tedavisi servis ortamında tamamlanarak taburcu edildi. Hastanemizde yaklaşık 150 hastamızın aort kapağı ameliyatsız yöntemle başarılı bir şekilde değiştirilmişti. Bölgemizde ilk defa, Türkiye’de de 5. kez uygulanan bu yöntemle mitral kapak değişimini de bu hastamızda başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.