Ahmet Maranki, Kırklareli’nde Sağlıklı Yaşamı Anlattı

Ahmet Maranki, Kırklareli’nde Sağlıklı Yaşamı Anlattı

ABONE OL
13 Mart 2016 10:55
Ahmet Maranki, Kırklareli’nde Sağlıklı Yaşamı Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin birçok ilinde ’Sağlıklı Yaşam’ konulu konferanslara katılan Stratejik Araştırma Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, Kırklarelililerle bir araya geldi.

Özel bir okul tarafından düzenlenen ’Sağlıklı Düşün, Beslen ve Yaşa’ konulu konferansa katılan Maranki, Kırklarelililere sağlıklı yaşamın sırlarından bahsetti.

12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. yıl dönümü olması dolayısıyla saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Maranki, Kırklarelili vatandaşlara hastalanmamak için yapılması gerekenleri anlattı.

Konuşmasının başında, okuma-yazma bilmeyen bir anne-babanın oğlu olduğunu ve burslarla okuyarak ülkeye 751 tane patentli ürün hediye ettiğini belirten Maranki, “Şuan 751 tane patentlenmiş Sağlık ve Tarım Bakanlığı’ndan onaylı ürünlerim var. İstanbul’daki merkezlerimizde bunları bu ülkeye hediye ettik çok şükür. Kastamonu İnebolu’da, okuma yazma bilmeyen bir anne-babanın oğlu Ahmet Maranki, burslarla okuyan Ahmet Maranki bu ülkeye 751 tane patentli ürünü hediye etti” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, son yıllarda Türkiye’de sık sık konuşulan ’şeker’ konusuna da değinen Maranki, bütün gıdaların içinde yeterli miktarda şeker olduğunu ve bu nedenle şeker yemenin gereksiz olduğunu savunarak, “İlla şeker yiyecekseniz, bütün gıdaların içinde yeterli şeker vardır. Çocuklarımız niye obez oluyorlar? Niye sağlıksız oluyorlar? Ben üzülüyorum bunlara. Gecede safra kesesi saatidir, sen halen dizi seyrediyorsan bu ara, safra kesen çalışmaz, çamur olur, sonra taş olur, taş olduktan sonra da doktora gittiğin zaman ’alalım bunu’ der. Hiç kimsenin haberi yok, bu bilimler öğretilmiyor” diye konuştu.

“100 KİŞİNİN 98’İ İLAÇ KULLANAN BİR ÜLKE”

Çocuklara kabuğu, kepeği ve ruşeymi alınmış hiçbir gıdanın yedirilmemesi gerektiğini vurgulayan Maranki, “100 kişinin 98’i ilaç kullanan bir ülke, 82 milyar dolar yaklaşık sağlık harcaması, ülkemiz bu kadar zengin mi? Çocuklarınıza kesinlikle kabuğu, kepeği ve ruşeymi alınmış hiçbir gıdayı yedirmeyin. İlla şeker yiyecekseniz, yemenize gerek yok bütün gıdaların içinde yeterli şeker vardır. Yağı yiyeceksiniz ki yağınızı yapsın. Şimdi diyorlar ki, ’yağlı yeme’ ye kardeşim yağlı ye. Elinizdeki kiri çıkartmak için zeytinyağlı sabun kullanıyorsan, aynı şekilde kullanacaksın. Yağı yakman için yağ lazım. Ama hangi yağ? Rafine edilmiş çiçek yağı, mısır özü. DNA’sı plastikten 1 derece farklı olan margarini önermiyoruz. Allah’ın ilk emri ’oku’. İyi bir okuyucu olursanız kaliteli yaşarsınız, bunu unutmayın” dedi.

Konferans bitiminde, Prof. Dr. Ahmet Maranki’ye plaket ve çiçek takdiminde bulunuldu.

Programı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür dileklerini ileten Maranki, daha sonra Kırklarelili okurlarının kitaplarını imzaladı ve sorularını cevaplandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.