Akşener Kırklareli’de Partililere İle Bir Araya Geldi

Akşener Kırklareli’de Partililere İle Bir Araya Geldi

ABONE OL
14 Mart 2016 10:02
Akşener Kırklareli’de Partililere İle Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP eski Milletvekili Meral Akşener, kapatılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatları ziyareti kapsamında, geldiği Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda partililere seslendi.Akşener, “Milletimiz bize bir görev veriyor.Bizde onu alıp yerine getireceğimize söz veriyoruz” dedi.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ankara da ki saldırı da hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kırklarelililere seslenen Akşener’in sözleri, yoğun kalabalık tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

İki gündür Trakya’da olduklarını belirten Akşener, “Görevden alma sözü yanlış.Kapatılan il teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz biz. Görevden alınabilinir yanlıştır ama alınabilir.Bir siyasi partinin liderinin il teşkilatı hele Milliyetçi Hareket Partisi’nin il teşkilatı hele partilerden bir parti olmayan benzeri olmayan bir siyasi hareketin,siyasi teşekkülü olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin il teşkilatları kapatılmamalıdır.Kapatılamaz,böyle bir davranış biçimi ne töreye uyar ne demokrasiye uyar” dedi.

“OLAĞAN ÜSTÜ KURULTAY TOPLANMALIDIR”

Kurultay hakkında konuşan Akşener, “Başta üst kurul delegelerimiz olmak üzere teşkilatlarımızın değerli mensupları dediler ki, töre işletilmelidir.Demokrasi işletilmelidir.Meşveret işletilmelidir ve bunun gereği olan, olağan üstü kurultay toplanmalıdır.Bu çağrıya genel merkezin cevabı tüzüğün şartlarını yerine getiriniz oldu.548 imza vererek büyük kurultayı talep ettiler.Topladık,götürdük genel merkezimize sunduk” diye belirtti.

“ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN ÖZ KARDEŞİDİR”

Delegeler ile yüz yüze görüşme yaptığını ifade Eden Akşener, “ Bin 100 delegemiz ile yüz yüze yaptığım görüşmelerde, 548 arkadaşımız bir irade koydu imza verdi.Bazıları dediler ki, bizim imza veremeyiz.Şu sebeplerle ama kongremiz başarılırsa oy vereceğiz.Olumlu oy kullanacağız.Dolayısıyla bu kongre yapılmalıdır,dediler.Buradan aldığımız güç ile yola çıktık.Oy vermeyeceğiniz ifade eden kardeşlerimde her biri ülkücü ülkücünün öz kardeşidir düsturuna uygun olarak benim ve arkadaşlarımın öz kardeşleridir.

Doğru olan kurultay çağırısını 548 delegenin imzasına rağmen genel merkezimiz isterseniz bin 100 imza verin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur diyerek yok farz etti. 3 hafta sonra mecbur kaldık Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmeye” dedi.

“BU YOL MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN İKTİDAR ETME YOLUDUR”

Trakya kızlarının haksızlığa tahammül edemediğini,haklarını iyi aradıklarını,haklı olduklarında ise yılmadıklarını,dönmediklerini ve korkmadıklarını belirten Akşener, “ Bu yol Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar etme yoludur.Türkiye’yi yönetme zamanının geldiğini gösterdi.Milletimiz bize bir görev veriyor.Bizde onu alıp yerine getireceğimize söz veriyoruz.

Biz Türkiye’de bir ilki başaracağız.Ülkücüler bir ilki başaracak.Demokratik haklarının kullanımı neticesinde hem bir değişim yaşatacaklar hem de bir meşveret yaratacaklar hem de olağan üstü kongreyi toplayacaklar” diye aktardı.

“BU MERAL AKŞENER’ İN GENEL BAŞKANLIK MÜCADELESİ DEĞİLDİR”

Son olarak Akşener, “Bu Meral Akşener’ in genel başkanlık mücadelesi değildir.Bu ülkücü hareketin Ergenekon’da dağın eritilmesi gibi demir dağı eritme hareketidir.Partimiz de bu değişimi sağladığımız zaman demokrasinin tam ve kamil bir biçimde hareketimizi partimizde uygulayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.