Süleymanpaşa ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde yaşayan ve asgari ücretle geçinen İbrahim-Şerife Mutlu çifti, kendilerine miras kalan 80 bin lirayı çocukları Emre’nin üniversite öğrenimi için bankaya yatırmıştı. Şerife Mutlu’yu arayan kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, bankadaki parasının terör örgütleri tarafından kullanılacağını bundan dolayı parayı çekerek kendilerine teslim etmesini istedi.
BÜTÜN AİLE BİREYLERİNİ TELEFONA KİLİTLEDİLER
Şerife Mutlu telefonla konuşurken eşi İbrahim ve oğlu Emre’yi da arayan dolandırıcılar, kimsenin telefonu kapatmasına izin vermediler. Aile bireylerini saatlerce telefonda oyalayan dolandırıcılar, İbrahim Mutlu ve oğlu Emre’yi, evden uzaklaştırarak Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya yönlendirdi. “Çorlu Adliyesi’nde sizin paranızı ele geçirmek isteyen şüphelileri teşhis etmenizi istiyoruz, buraya gelin” yalanını söyleyen dolandırıcılık şebekesi, anne Şerife Mutlu’nun evde yalnız kalmasını ve bu sürede bankadan parayı çekerek elleriyle teslim etmesini sağladılar.
Şerife Mutlu olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çektirdiler parayı bana, ben eve geldim, telefon devamlı kulağımda, gelmiş arkadaş sokağın başına, geçmedi karşıya korkudan, sonra ben gittim marketin oraya doğru, sakallı bir çocuktu, görüştüm kendisiyle komiserim bayan dedi. Ben öyle dedikten sonra parayı verdim. Şüphelendim ama korktum yani. Miras kaldı bana babamdan bu para, nereden öğrenmişlerse öğrenmişler, kandırdılar beni bende verdim. Bu parayla çocuğumu okutmayı planlıyordum, 80 bin liraydı” diye konuştu.
“O AN POLİSE GİTMEK AKLIMA BİLE GELMEDİ, ADETA BAĞLADI BENİ”
Gözyaşlarını tutamayan İbrahim Mutlu ise eve geldiğinde eşi ve oğlunun telefonla görüştüklerini belirterek, “Oğlum telefonu bana verdi, telefondaki kişi bana ‘biz adliye sarayından arıyoruz, sizin bir miktar paranız varmış, bu paraya şüpheli şahıslar el koymuş, çalınmaması için, size yardım amaçlı bu paraya el koyduk emniyet olarak’ dedi bende inandım. Bende başladım sonra telefonla konuşmaya bunlarla, sonra bizi oğlumla Çorlu’ya yönlendirdi. Eşimi burada bıraktık, biz arabamıza bindik oğlumla, çorlu yoluna doğru devam ettik 2-3 saat boyunca, hiç telefon kapanmıyor. Kapansa bile tekrar arıyor. Aklıma o an polise gitmek gelmedi adeta bağladı beni, çıkamıyorum olaydan. Neyse biz Çorlu’ya gittik sizi resmi ekipler alacak dedi, bekledik bekledik en sonunda dedi ki ‘abi komserimle konuştum suçluları Tekirdağ’a yönlendirmişler orada tespit edeceğiz’ dedi. Geldik hükümet önüne orada da bir saat oyaladı bizi sonra adliye sarayına yöneldik tekrar Tekirdağ’a. Sonra konuşmaları kesildi, biz şüphelendik, karakola gittik, ondan sonra eşimi aradım ulaşamayınca kızımı aradım hanıma verdi telefonu, ne yaptın diye sordum, ‘parayı verdim’ dedi” diye konuştu.
“ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ SÖZ KONUSU”
İbrahim Mutlu, “Benim söyleyeceğim, daha çok can yanmasın, yetkililer bu işe el atsın, paramızın bulunmasını istiyorum. Bu kişilerin yakalanmasını istiyorum. Yani benim ömrüm biter bu parayı hayatta bulamam. Çocuğumun geleceği söz konusu, yani kesinlikle çocuğumu okutamam. Bu para bulunmadığı sürece çocuğumu okutamam yani” ifadelerini kullandı.
Emre Mutlu ise liseden yeni mezun olduğunu, tıp okumak istediğini ifade ederek, “Ben doktorluğu hedefliyordum, elektrik mühendisliği bölümlerine yerleşecek kadar puanı ilk sınavda gayet rahat almıştım, yüzde 50 burslu olarak. Bir sene daha şansımı denemek istemiştim” dedi.
DALGA GEÇTİLER
Emre konuşmasının devamında dolandırıcıların parayı aldıktan sonra tekrar aradıklarını ifade ederek, “Ertesi gün bizi tekrar aradılar. Anneme açtırdım telefonu. Adam ‘Emre Bey orada mı’ diye sormuş. Telefonu aldım adamı da sesinden tanıdım. Bizzat konuştuğum adamdı, telefondaki dolandırıcı ‘Ver lan şunu demiştin. Ne oldu’ diyerek bana güldü. Resmen bizimle dalga geçti” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcıları tespit etmek için çalışma başlattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.